global SAI Knive, Global SAI-F01 Urtekniv, Global SAI-M01 Chefkniv, Global SAI-06 Kokkekniv, stilrent, design, køkkenkniv, skarp, skarpe,

Om GLOBAL og GLOBAL SAI knive

Materialet

Materialet til GLOBAL og GLOBAL SAI er udviklet specielt af producenten Yoshikin og hedder CROMOVA 18 stål.

CROMOVA står for sammensætningen af indholdsstofferne i stålet: Crom, Molybdæn og Vanadium. 18 står for procentdelen af krom i Yoshikins stål.

Knivstål indeholder altid kul og krom. Det er andelen af kul, der er afgørende for hårdheden i stålet. Krom tilsættes for at gøre stålet holdbart og hindre rustangreb.

CROMOVA 18 stål er modstandsdygtigt mod både rust, pletter og korrosion.

Om produktionen

Knivene bliver koldhærdet. Stålet bliver opvarmet til 1070 grader for derefter at blive nedkølet til -80 grader. Hærdningsprocessen gør stålet exceptionelt stærkt og betyder, at æggen kan slibes skarp som et barberblad.

Hårdheden i knivstål måles i Rockwell også kaldet HRC-skalaen. Billige knive er hærdet til ca. 55 HRC, hvilket er relativt blødt stål. Dyrere knive er hærdet 56-58 HRC, hvilket betegnes hårdt stål.

GLOBAL knive er hærdet til 56-58 HRC, mens GLOBAL SAI hærdet helt op til en hårdhed på 58-59 HRC.

En hård kniv er mere krævende at slibe, men til gengæld holder den længere, specielt hvis den vedligeholdes ordentligt.

Global køkkenknive på magnet, Global G-1 Universalkniv, Global G-9 Brødkniv, Global G-5 Grøntsagskniv, Orientalsk, Global GS-11 Universalkniv, Fleksibel, Global GS-2 Universalkniv, Global GSF-15 Urtekniv, stilrent, design, køkkenkniv, skarp, skarpe,

Om slibningen

GLOBAL knivene er slebet i en skarp, spids vinkel (Fig. 1) i modsætning til mange europæiske knive, der er vinkelslebne (Fig. 2). Det spidse udgangspunkt hos GLOBAL knive muliggør en særlig slibning, hvor knivsæggen bliver spejlpoleret til ekstrem skarphed.

I begyndelsen blev hver enkelt Globalkniv slebet i hånden. Det var den eneste måde at opnå optimal skarphed på.

På Yoshikins fabrik findes der syv slibere, hvoraf to er mestre. Det tager fem til ti år at blive uddannet mester. Kun mestrene kan godkende slibningen. Sådan har det været i tusind år i japansk kniv- og sværdproduktion.

I dag har højteknologiske sliberobotter overtaget en del af slibeprocessen, men den er kontinuerligt overvåget af mestrene.

Lette at rengøre fuldstændigt

GLOBAL og GLOBAL SAI knivene er lavet uden samlinger. Knivene består af to udstansede grebshalvdele og et blad. Alle delene svejses og grebet fyldes med sand for at sikre balancen i kniven. Dermed undgår man samlinger, hvor der kan sætte sig skidt og madrester.

Knivene er med andre ord lette at holde fuldstændigt rene og bakteriefri.

Global SAI-06 Kokkekniv fra global knive, stilrent, design, køkkenkniv, skarp, skarpe,

TRÆNGER DU TIL INSPIRATION?

VI HAR KNIVE TIL ALLE FORMÅL

 

SE ALLE KNIVE FRA GLOBAL HER:

Global Kniv

SE ALLE KNIVE FRA GLOBAL SAI HER:

Bannersaigrontsagskniv

VI BRUGER COOKIES X