Kurv 0

Gode råd

En GLOBAL kniv er af højeste kvalitet og en investering for livet – ved ret behandling vel at mærke. Har du først skåret tomater eller trancheret en kylling med en skarp kniv, vil du foretrække aldrig at bruge andet. En GLOBAL kniv kan du have glæde af hele livet, så længe du passer på den.

01 Vask i hånden – aldrig i maskinen
Vask altid din kniv op i hånden, og gør det gerne lige efter brug. Tør den af med det samme i et viskestykke. Vi fraråder at vaske kniven op i opvaskemaskinen, at lægge den i blød eller lufttørre. Lad den heller ikke ligge i vasken sammen med gryder og pander.

02 Har din kniv fået et skjold? 
Rustfrit stål er ikke 100% rustfrit. Madsyreangreb kan give små rustpletter, som fjernes med metalpudsemiddel. Vær opmærksom på at fjerne dem med det samme for at undgå, at de sætter sig i dybden. Hvis der forekommer flammelignende skær på knivbladet, er det en belægning, der kommer fra syren i kød. Dette kan fjernes med stålpudsemiddel eller wienerkalk.

03 Brug et skærebræt
Bruger du marmor eller aluminium som underlag, er du sikker på, at din kniv med tiden vil tage skade. Brug altid et skærebræt af træ eller plastic – selv til den mindste opgave.

04 Skær ikke i ben eller frost varer 
Meget hårde materialer, såsom frossen mad eller ben, kan give dine GLOBAL knive hakker og ujævnheder i de meget skarpe knivsblade.

Knivståls hårdhed måles i Rockwell også kaldet HRC-skalaen. Billige knive er hærdet til ca. 55 HRC, hvilket er relativt blødt stål. Dyrere knive er hærdet til 56-58 HRC, hvilket betegnes hårdt stål. GLOBAL knive er hærdede til en hårdhed på 56-58 HRC, men da knivsbladende er tynde, er frostvarer og knogler for hård kost. Tø frossen mad op, før du skærer og brug en kødøkse, når du skal skære i ben.

 GLOBAL Fisk 550X550px

Slib livet tilbage i din kniv

 

En fabriksny GLOBAL kniv er ekstremt skarp, og på grund af CROMOVA 18 stålet forbliver den sådan længere end andre knive. Hver gang du bruger den, vil den tynde knivsæg blive en anelse mere stump, og efter et stykke tid bliver den uvilkårligt sløvere. Det sker for alle knive, men det findes der heldigvis råd for. Hvilken metode du vælger for at vedligeholde din kniv, er ikke så væsentligt, blot at du gør det.

 

Lær at slibe din kniv

 

 GLOBAL Gode Raad Slibning 550X750px

Dine knive tager skade, hvis de ligger og rasler rundt i skuffen mellem andet køkkenudstyr. Investér i en knivmagnet, en knivblok eller brug skeder til dine knive, hvis de skal ligge i en skuffe.

Læs mere om opbevaring her

VI BRUGER COOKIES X