Kurv 0

Hold dine knive skarpe 

GLOBAL knive ikke kan klare sig selv. Alle knive kræver løbende vedligeholdelse. Og forsømmer man dette, bliver knivene sløve og kræver slibning.

GLOBAL knive er fremstillet i det japanske CROMOVA 18 stål, som har et ekstra højt kulstofindhold. Det gør GLOBAL knive meget hårde og ekstremt slidstærke, men det kræver også sliberedskaber af særlig karat og kvalitet. Til gengæld bevarer GLOBAL knivene deres skarphed længere end andre knive.

 GLOBAL Gode Raad Header 997X537px

 

Derfor er vedligeholdelse & slibning vigtig

 

Ingen køkkenknive holder skarpheden uden vedligeholdelse og slibning. Vær opmærksom på, at der er forskel på de to begreber.

  • Vedligeholdelse går på den daglige pleje, der opretholder knivens skarphed.
  • Slibning derimod handler om at genoprette skarphed på kniven, der er blevet sløv.

Alle knive bliver sløve, når de ikke vedligeholdes – også GLOBAL knive. En kniv har mistet sin skarphed, når den ikke længere kan bryde tomatens skind uden pres. Til gengæld er kniven tilstrækkelig skarp, når den kan skære gennem et papir uden at møde modstand.

Det er nemmest at vedligeholde sine GLOBAL knive med et GLOBAL strygestål og for nogen endnu nemmere med en GLOBAL knivsliber. Men hvis GLOBAL kniven først er blevet sløv, 

genoprettes skarpheden bedst med en GLOBAL slibesten. I princippet kan man også anvende knivsliber og strygestål til slibning, men det vil kræve en vældig stor indsats. Alternativet til slibestenen er derfor at få hjælp fra en professionel sliber.

På æggen af selv den skarpeste kniv er der ujævnheder, som dog kun kan ses med kraftige mikroskoper. Hver gang kniven bevæger sig gennem en råvare og kommer i kontakt med skærebrættet, lægger ujævnhederne sig gradvis ned som små bølger. Det gør knivsæggen bredere og derved sløvere.

Hvis man jævnligt vedligeholder sin GLOBAL kniv, får man løbende rettet bølgerne op. Hvis man derimod forsømmer vedligeholdelsen, vil bølgerne lægge sig så meget ned, at de til sidst skal slibes væk. Det gør til gengæld kniven så god som ny igen.

Derfor er anbefalingen klart, at man som bruger af GLOBAL knive enten har en knivsliber eller et strygestål samt en slibesten i sit køkken. Strygestål eller knivsliber til den løbende vedligeholdelse. Slibesten til både vedligeholdelse og slibning af sløve knive.

De japanske knivmagere, som fremstiller GLOBAL knivene, er kendte for at ’trække deres egne knive op’ hver aften. De takker knivene for dagens samarbejde ved nænsom vedligeholdelse på slibesten, som er japanernes foretrukne metode. Det gør de hver aften og visker dermed også dagen væk, så en ny kan begynde på den anden side af natten.

Valg af metode

 

Hvilken metode du vælger for at vedligeholde din kniv, er ikke så væsentlig, blot at du vælger én. Æggen på en GLOBAL kniv er slebet i en 15 graders, som giver et finere snit end større vinkler. Derfor er det vigtigt at vælge en metode, hvor man kan fastholde denne vinkel. Ligesom man skal vælge et slibeværktøj som matcher GLOBAL knivenes hårdhed. Derfor har GLOBAL udviklet dedikerede strygestål, knivslibere og slibesten, som sikrer du kommer helt i mål, når du vedligeholder og sliber din GLOBAL kniv.

GLOBAL-knivene er slebet i en skarp, spids vinkel (Fig. 1) i modsætning til mange europæiske knive, der er vinkelslebne (Fig. 2). 

 GLOBAL Hold Dine Knive Skarpe 1660X833px

Fig. 1 Skarp, spidsknivsæg      Fig. 2 Vinkelslebet knivsæg

VI BRUGER COOKIES X