Kurv 0

GLOBAL De Valg Af Kniv De Tre Knive 300X406px

Pas på dine knive

GLOBAL knivene er helt uden samlinger, dermed undgår man skidt og madrester kan sætte sig. Knivene er med andre ord lette at holde fuldstændigt rene og bakteriefri. Det er dog et par vigtige råd at følge for at sikre sin kniv et langt liv.  

 

01 Vask i hånden – aldrig i maskinen
Vask altid din kniv op i hånden, og gør det gerne lige efter brug. Tør den af med det samme i et viskestykke. Vi fraråder at vaske kniven op i opvaskemaskinen, at lægge den i blød eller lufttørre. Lad den heller ikke ligge i vasken sammen med gryder og pander. Dine knive mister deres skarphed og du risikerer rust- og syreangreb. Vask kniven af lige efter brug, tør den af og sæt den på plads i enten knivblok eller på knivmagnet. Bliv klogere på opbevaring af dine knive her.

02 Har din kniv fået et skjold? 
Rustfrit stål er ikke 100% rustfrit. Madsyreangreb kan give små rustpletter, som fjernes med metalpudsemiddel. Vær opmærksom på at fjerne dem med det samme for at undgå, at de sætter sig i dybden. Hvis der forekommer flammelignende skær på knivbladet, er det en belægning, der kommer fra syren i kød. Dette kan fjernes med stålpudsemiddel eller wienerkalk.

03 Brug et skærebræt
Bruger du marmor eller aluminium som underlag, er du sikker på, at din kniv med tiden vil tage skade. Brug altid et skærebræt af træ eller plastic – selv til den mindste opgave.

04 Skær ikke i ben eller frost varer 
Meget hårde materialer, såsom frossen mad eller ben, kan give dine GLOBAL knive hakker og ujævnheder i de meget skarpe knivsblade.

Knivståls hårdhed måles i Rockwell også kaldet HRC-skalaen. Billige knive er hærdet til ca. 55 HRC, hvilket er relativt blødt stål. Dyrere knive er hærdet til 56-58 HRC, hvilket betegnes hårdt stål. GLOBAL knive er hærdede til en hårdhed på 56-58 HRC, men da knivsbladende er tynde, er frostvarer og knogler for hård kost. Tø frossen mad op, før du skærer og brug en kødøkse, når du skal skære i ben.

 

VI BRUGER COOKIES X