Vis min kurv
Kurv
 
0

Din kurv er stadig tom.

 

> Bliv inspireret her

 

Kurv 0

Historien bag GLOBAL SAI

30 års erfaring
og den ypperste knivsteknologi

30 år er ikke lang tid inden for japansk knivdesign. Spørg bare Komin Yamada. I 1985 designede han GLOBAL knivene, der tog hele verden med storm, og som er blevet klassikere for professionelle kokke og gastronomer med sans for det æstetiske.

Nu har Komin Yamada med en usvigelig sikker fornemmelse for moderne design kombineret med 30 års viden og erfaring fra GLOBAL, designet en ny knivserie: GLOBAL SAI.

GLOBAL SAI er kvalitetsmæssigt i en klasse for sig og lever fuldt op til de krav, der i dag stilles til den sublime kniv. Fokus på funktion, ergonomi og håndværkspræcision gør knivene til fuldendte køkkenværktøj.

GLOBAL SAI knive følger samme tradition som de klassiske GLOBAL knive og er fremstillet i samme stil af kyndige japanske håndværkere på Yoshikins fabrik. Al erfaring i at fremstille skafter i rustfrit stål og moderne knivblads-teknologi bliver virkeliggjort af dem.

Knivene er kendetegnet ved både sit eget unikke stål, en særlig slibning og produktionen uden samlinger, der gør knivene mere hygiejniske.

» Læs mere om hvordan Global knive adskiller sig fra andre knive her

 

Global SAI-04 Grøntsagskniv
Kominyamanda

Om designet

”Designet skal afspejle den kontekst, kniven fungerer i. GLOBAL er et internationalt varemærke, og den nye GLOBAL SAI skal derfor kunne fungere i en global kontekst”, siger Komin Yamada.

Han har bl.a. taget udgangspunkt i de 7 klassiske japanske dyder, da der skulle hentes inspiration til den nye knivserie.

”Jeg ser i verden i dag en øget bevidsthed hos almindelige mennesker, en omsorg og til en vis grad kærlighed til naturen, materialerne og hinanden. En tilbagevenden til mere elementære menneskelige værdier/dyder. Det er netop det, jeg vil understrege med de syv prikker på skaftet, for japansk bushido har traditionelt syv dyder. Jeg føler, at vi er på vej tilbage og tager disse værdier til os igen, siger Komin Yamada”.

Og det er naturligvis ingen tilfældighed, at Komin Yamada flirter med samuraiens syv bushido dyder. GLOBAL har sine rødder fast forankret i de traditionelle sværdsmedes tusindårige håndværk.

De 7 bushido dyder

› Retskaffenhed
› Mod
› Godgørenhed
› Respekt
› Ærlighed
› Ære
› Loyalitet

Materialet

Materialet til GLOBAL SAI er udviklet specielt af producenten Yoshikin og hedder CROMOVA 18 stål.

Knivbladene er udformet af tre lag rustfrit stål. Det centrale lag med skærekant er af CROMOVA 18 rustfrit stål, hærdet til Rockwell 58-59 grader og pudset til en fin kant for at give en perfekt skæreevne. Det centrale skæreblad er omgivet af to lag blødere SUS410 rustfrit stål-materiale, der hjælper til at beskytte bladet mod slag, rust og pletter.

Der er skabt en ny hamret overflade til bladenes sider. Dette er ikke kun dekoration. På grund af luftlommerne, der opstår, når man skærer, frigives maden lettere fra knivsbladet.

Global SAI brødkniv fra Global Knive, design, skarp, stilrent, kokkekniv, køkkenkniv
VI BRUGER COOKIES X