Sebastian Gibrand, en af Sveriges bedste kokke, viser i sin knivguide, hvordan du bruger de forskellige modeller korrekt, og gennemgår, hvilke råvarer de egner sig til.
En savtakket brødkniv er et must til alle typer brød. Brødets struktur med en hård skorpe og et blødt indre gør, at det let bliver mast af andre typer knive end savtakkede. Tænderne på æggen gør, at kniven nemt kan gribe fat i skorpen og skære igennem brødet uden at ødelægge teksturen.
Brødknive har generelt et langt blad og kan skære lige snit i både små og store brød. Den savtakkede æg bevarer også skarpheden længere, end en kniv med lige æg gør, hvis den ofte bruges til at skære brød, og dermed skal æggen ikke vedligeholdes lige så meget. Takkede knive passer også godt til råvarer med meget syre, da syre slider meget på en lige æg.
BRØDKNIVE
En brødkniv bør altid indgå i en god knivsamling. Global tilbyder varianter fra 16 til 30 cm i størrelsen i serierne Classic, Sai og Ni.
En fabriksny Globalkniv er ekstremt skarp. Men for at din kniv kan fortsætte med at præstere på samme niveau, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.
For dem, der laver meget vegetarisk mad, er grøntsagshakkeren en rigtig stjerne i knivblokken. Her viser Sebastian Gibrand, hvordan du får mest muligt ud af din kniv.
I Gibrands knivguide deler den professionelle kok Sebastian Gibrand ud af sine bedste knivtips. Her lærer du, hvordan du bruger og vælger en filetkniv.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
You can always delete saved cookies by visiting the advanced settings of your browser