Sebastian Gibrand, en af Sveriges bedste kokke, viser i sin knivguide, hvordan du bruger de forskellige modeller korrekt, og gennemgår, hvilke råvarer de egner sig til.
En grøntsagskniv er det bedste valg til at skære grøntsager og rodfrugter med sikre, lige snit. Kniven har et højt blad med en kort spids, hvilket betyder, at en grøntsagskniv på 18 cm er lige så stor som en kokkekniv på 26 cm, hvis man fraregner den forreste del. Dette giver grøntsagskniven særdeles god kontrol og styring, hvilket gør teknikker som julienne og brunoise nemmere.
Bladet på grøntsagskniven er afrundet, hvilket gør, at den ruller godt på skærebrættet. Dette er særdeles praktisk, når du hakker krydderurter eller skærer grøntsager i skiver. Højden på bladet giver også kniven stor styrke, så den passer godt til hårdere rodfrugter. Samtidig er den god til præcisionsarbejde som at skære løg, da den korte spids giver dig tilstrækkelig kontrol til ikke at skære helt ind til roden.
GRØNTSAGSKNIVE
For den, der laver mad med mange grøntsager, er dette en rigtig stjerne i knivblokken. Grøntsagskniven er meget alsidig og bør altid indgå i en stabil knivsamling.
Kan du godt lide at skeje lidt ud i din madlavning? Så er det måske på tide at udvide din knivsamling. Her giver Sebastian Gibrand dig et tip om nogle skarpe knivmodeller, som kan være gode at have.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
You can always delete saved cookies by visiting the advanced settings of your browser