Kurv 0

Knivmagerne fra Yoshikin

GLO Knifemaker Menu 01

GLO Knifemaker Menu 02

GLO Knifemaker Menu 03

GLO Knifemaker Menu 04

GLO Knifemaker Menu 05

GLO Knifemaker Menu On 06

GLO Haandvaerk 40X115px

Håndslebet siden 1985

”Når du tror, du er dér, er du allerede på vej væk.” - er filosofien i knivmagernes arbejde med GLOBAL kniven.

Hver især er knivmagerne specialiseret i blot et af de mange produktionsled, der til sammen skaber GLOBAL kniven. Nogle arbejder med udstansning af knivblade, nogle med prægning af knivenes greb, nogle med svejsning, mens andre igen koncentrerer sig om enten polering eller slibning. Hvert led i produktionsprocessen håndteres af dybt specialiserede knivmagere, der i kombinationen af ånd og hånd frembringer de hårde GLOBAL knive på fabrikkens solide maskiner år efter år efter år. Igen og igen og igen.

Knivbladet og de to dele, der til sammen udgør knivens greb, udstanses af CROMOVA 18 stål. De tre dele svejses sammen af knivmagerne, og herefter hærdes knivene. De opvarmes flere gange til 1020 grader, hvorefter de bratafkøles, som når smeden chokerer det glødende sværd i koldt vand – det tilfører enestående styrke og hårdhed.

Før grebet behandles med kromdioxid for at få de ikoniske sorte prikker til at træde frem, fyldes det med lige akkurat den mængde sand, som bibringer kniven perfekt balance.

De sidste produktionsled før den afsluttende pakning handler om polering og slibning. Disse to afsluttende produktionsled er tidskrævende og kræver meget tålmodige knivmagere. Slibning og polering foregår naturligvis ved håndkraft. Det giver ikke bare ultimativ skarphed – det sikrer også, at kniven fremstår helt uden synlige samlinger.

Kniven slibes af tre forskellige knivmagere. Først den grove slibning, som efter japansk tradition definerer en knivsæg på 15 grader. Lige præcis de 15 grader giver særlig skarphed og fint snit. Dernæst gennemføres overgangsslibningen, som følges op af en afsluttende og helt afgørende finslibning, som kun få knivmagere har håndelag og erfaring til at varetage.

Det er ikke knivmagernes alder og hierarkiske position, som bestemmer, hvem der foretager den sidste slibning før GLOBAL kniven pakkes. Dedikation, koncentration og indre ro er derimod det afgørende i dette sidste led.

Dette er Yoshikin knivmagernes inderste ønske: at kunderne over hele verden kan mærke Japan, når kniven pakkes ud og tages i brug.

VI BRUGER COOKIES X