Kurv 0

GLOBAL OG KNIVMAGERNE

Manden bag designet

Manden bag kniven
Det var den japanske industrielle designer, Komin Yamada, uddannet fra Ikui industrial School i Tokyo, der udtænkte det dengang revolutionerede knivkoncept på bestilling fra Yoshikins ejere, som ville producere den ultimative køkkenkniv. Opgaven lød på at udvikle en serie knive med en innovativ optimering af design og funktion, som også henvendte sig til professionelle kokke. 

Et ikonisk design
Den første kollektion fra Yamadas hånd indeholdt 12 GLOBAL knive. De fandt hurtigt vej til europæiske kokke og køkkenentusiaster. Sådan en kniv havde de aldrig arbejdet med før. 

 

I modsætning til den europæiske knivsæg med en slebet affaset vinkel, blev hele GLOBAL knivbladet slebet i en stejl vinkel, hvilket gav den en hidtil uset skarphed. Et greb, som ikke er af træ, men af stål fyldt med havsand. Og med en hårdhed, så den bevarede sin kant længere og derfor sjældent skulle slibes. For Yoshikin udviklede stålet CROMOVA 18 helt særligt til GLOBAL knivene for at få en ekstrem skarp kniv, uden at de vejede for meget.

VI BRUGER COOKIES X