Kurv 0

JAPANSK SKARPHED OG BALANCE

Stål i en klasse for sig

 Yoshikin udviklede eksklusivt en stållegering til GLOBAL knivene med exceptionel styrke og hårdhed. Det fik det karakteristiske navn CROMOVA 18. Stålet består primært af jern kombineret med legeringsstoffer, som blotlægges i navnet. CRO står for krom, hvor 18 er procentdelen af krom i stålet. Den høje andel bidrager til en usædvanlig modstandsdygtighed over for syre og rust. MO og VA i CROMOVA 18 står for molybdæn og vanadium, som bidrager til knivsæggens helt unikke skarphed og finhed. Kulstof nævnes ikke i navnet, men det spiller en afgørende rolle i forhold til stålets styrke og hårdhed.

Koldhærdet for større skarphed
GLOBAL knivene gennemgår en hærdning, som gør stålet hårdt og mere slidstærkt. Det starter med en gradvis opvarmning til 1070°C, hvorefter stålet bratafkøles i isvand. Denne proces kaldes for koldhærdning eller martensithærdning, som gentages adskillige gange, indtil at stålet har opnået en hårdhed på 56-58 på Rockwell skalaen. CROMOVA 18 stålet har nu fået alle de egenskaber, som giver knivsæggen en særdeles holdbar skarphed og styrke til at kunne blive slebet op igen og igen.

 

Læs om den japanske skarphed

VI BRUGER COOKIES X