Grøntsagskniv 19 cm
Grøntsagskniv fra Globals serie Sai, 19 cm.
Grøntsagskniven er en effektiv kniv. Bladet er næsten rektangulært, hvilket gør, at du kan skære hele vejen igennem råvaren uden at skubbe eller trække i kniven. Knivmodellen er perfekt, når du skal have god kontrol over dit snit, for eksempel ved intens hakning eller når du vil undgå at skære ned i roden af et løg eller en rodfrugt.
Vil du vide mere om grøntsagskniven? I Globals knivguide viser Globals ambassadør Rebecca Siri, hvordan du bruger kniven på den rigtige måde, og hun gennemgår, hvilke råvarer den egner sig til.
- Global Sai
Global Sai
Global Sai er en videreudvikling af Globals klassiske knivserie. I stedet for et lag stål består Sai-knivene af tre lag stål. Kernen er lavet af Globals egen stålblanding Cromova 18, mens de to ydre lag og skaftet er lavet af et blødere stål. Denne konstruktion giver knivbladet en rustbestandig overflade i kombination med en ekstremt skarp æg. Svejsningen mellem bladet og skaftet er også ekstra stærk, eftersom de ydre lag og skaftet er af samme ståltype.
Sai betyder ”iøjnefaldende” på japansk. Det er et passende navn for denne serie, som skiller sig ud med en unik, hamret finish. Knivene har også meget ergonomiske skafter. Mellem stammen og bladet er der en forsænkning til tommelfingeren, som giver et stabilt og afslappet greb. For at give Sai-knivene en perfekt balance i hånden, er skafterne fyldt med havsand.
- Varemærke
- Global
- Produktserie
- Global Sai
- Farve
- Rustfritt
- Materiale
- Rustfrit stål
- Størrelse
- 19 cm
- HRC
- 56-58
- EAN
- 4943691140050
- EAN14
- 14943691140057
Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi. Garantien omfatter ikke Globals tekstiler, for dem gælder købsloven. Det betyder, at du har ret til at reklamere forudsat, at rådene om vedligeholdelse er blevet fulgt.
VEDLIGEHOLDELSE AF GLOBALKNIVE
En fabriksny Globalkniv er ekstremt skarp. Præcis så skarp, som du ønsker, at en køkkenkniv skal være. Men for at din kniv kan fortsætte med at præstere på samme niveau, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.
RENGØRING
Sørg altid for at vaske din kniv op. Vask kniven op i hånden med vand og lidt opvaskemiddel, så snart du er færdig med at bruge den, og tør den med et viskestykke. Du må aldrig vaske en Globalkniv i opvaskemaskinen – det har hverken kniven eller maskinen godt af. Opvaskemaskinens kurve kan blive ødelagt, og opvaskemidlet kan forårsage rust på kniven.
UNDERLAG
Brug et underlag, der er skånsomt mod kniven, f.eks. Globals skærebrætter af træ, plast eller sukkerrør. Det er vigtigt, at underlaget er blødt. Hvis skærebrættet er hårdere end kniven, vil kniven tage skade.
SLITAGE
Prøv at undgå at slide knivsæggen unødigt. Brug bagsiden af kniven, når du skraber skærebrættet rent, så æggen ikke bliver sløv. Undgå også at skære i frosne råvarer eller hårde knogler.
OPBEVARING
Globalknive bør ikke ligge og gnide mod hinanden i bestikskuffen. Det bedste er at opbevare dem i en knivtaske, en knivblok eller på en magnetliste. Hvis du bruger en magnetliste, skal du placere kniven på listen med ryggen først for at undgå skader.
VEDLIGEHOLDELSE
For at opretholde en skarp æg er det nødvendigt at skærpe kniven med jævne mellemrum. Hold din Globalkniv i god stand ved at trække den hen over et strygestål eller igennem en vådsliber en gang eller to om måneden. Hvis kniven ikke bliver skarp nok med strygestålet eller vådsliberen, er det nødvendigt at omslibe kniven. Du kan vælge at gøre det selv med en slibesten eller aflevere kniven hos en erfaren sliber. Husk, at japanske knive skal have en vinkel på 10-15 grader.