
Sebastian Gibrand
Sebastian Gibrand er en rigtig konkurrencekok med placeringer i flere professionelle konkurrencer. Han har været leder af det svenske kokkelandshold, stået som vinder af Kokkekampen på svensk tv og repræsenteret Sverige i den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or. I alle sine gastronomiske bedrifter har Sebastian haft Globalkniven lige ved hånden. F.eks. tog han sejren i Kokkekampen med hjælp fra Globals fleksible filetkniv.
Sebastians kulinariske rejse begyndte i Skåne, nærmere bestemt i barndomsbyen Helsingborg, hvor han først fik smag for det kulinariske erhverv gennem et praktikophold hos Restaurang Gastro. Siden da er han – for at sige det mildt – blevet et navn i Sveriges restaurationsverden. Udover at Sebastian har opnået stor succes i konkurrencesammenhænge, har han stået i køkkenet på stjernerestauranterne Studio Frantzén og Oaxen Krog & Slip i Stockholm. I 2019 havde han også æren af at lave Nobelmiddagen.

GIBRANDS Slibeskole
Vil du gerne blive skarp til knivslibning? I Gibrands slibeskole deler den professionelle kok Sebastian Gibrand ud af sine bedste slibetips.
Læs mere
GIBRANDS KNIVGUIDE
At vælge rette kniv til lejligheden kan være svært. Sebastian har derfor lavet en guide, hvor han gennemgår nogle populære knive og deres anvendelsesområde.
Læs mere
TARTE FLAMBÉE MED KARTOFLER OG LØJROM
Tarte flambée er en fransk variant af pizza med en sprød bund af ugæret dej. Prøv Sebastian Gibrands opskrift med lækre toppings som løjrom, kogte kartofler og dild!
Læs mereÅrets Kok i Sverige
Årets Kok er det svenske mesterskab i professionel madlavning og anses for at være Sveriges mest prestigefyldte madlavningskonkurrence. Konkurrencen blev grundlagt i 1983 med det formål at øge interessen for gastronomi, løfte statussen for det kulinariske erhverv og også det skandinaviske køkkens omdømme. Hvert år konkurrerer en række skarpe kokke om sejren, og vinderen erobrer titlen som Årets Kok.
Global blev lanceret i Sverige i 1990'erne, og det varede ikke længe, før knivene fandt vej til konkurrencekøkkenerne. De professionelle kokke var de første til at opdage Global, hvorefter hjemmekokkenes interesse blev vakt. Global har i mange år arbejdet tæt sammen med Årets Kok, og fra 2020 kan vi også prale af at være en af de officielle leverandører til konkurrencen.
