Inspiration
Grillet asparges med hytteost, ærter og haveblomster
En smag af sommer! Denne smukke grilltallerken passer perfekt som forret eller en let frokost.
Publiseret af Siw Poulsen 26-05-2025Grillet kalveentrecôte med glødebagt kartoffel og chimichurri
Imponér middagsgæsterne med perfekt grillet kalv, glødebagt kartoffel og frisk chimichurri.
Publiseret af Siw Poulsen 26-05-2025Grillede jordbær med brændte hindbær & vaniljecreme
Oplev en ny dimension af bær! Denne sommerdessert byder på en skøn kombination af sødt, syrligt og røget.
Publiseret af Siw Poulsen 26-05-2025Skebuffet
Vil du gøre lidt ekstra ud af sommerens mingel? Prøv at servere maden på ske!
Publiseret af Siw Poulsen 21-05-2025Gavetips til sommerens fester
Student, eksamen, bryllup – sommeren er fuld af anledninger til at fejre! Vi giver tips om klassikere fra Global, der er perfekte som gaver.
Publiseret af Siw Poulsen 05-05-2025Laksesashimi med blodgrape & ræddike
Vil du servere noget friskt, smukt og supernemt? Selvfølgelig vil du det! Louise Johansson deler opskriften på en af sine yndlingsretter – nemlig laksesashimi.
Publiseret af Siw Poulsen 22-04-2025Tartar de Fuet
En klassiker i en ny fortolkning! Tartar de fuet er et smagfuldt twist på tatar, hvor spansk salami erstatter oksekødet.
Publiseret af Siw Poulsen 10-04-2025Skarp kniv på 30 sekunder
Globals vådsliber giver dig en skarp kniv på ingen tid. Se vores video – og genfind skarpheden i dit køkken!
Publiseret af Siw Poulsen 18-03-2025Global – Stolt sponsor af Det Danske Kokkelandshold
Det Danske Kokkelandshold er et af verdens bedste. Hos Global er vi glade for, at vi nu kan kalde os stolt sponsor af holdet.
Publiseret af Siw Poulsen 19-02-2025Koreansk taco
Koreansk eller mexikansk – hvorfor vælge, når du kan få begge dele? Her mødes de to køkkener i en krydderstærk tacoopskrift.
Publiseret af Siw Poulsen 12-02-2025Global fylder 40 år!
Global fylder 40 år – og lancerer to knivskarpe jubilæumsprodukter. Gå ikke glip af chancen for at fejre jubilæet med pomp og stål!
Publiseret af Siw Poulsen 11-01-2025Karamelliserede løg
Karamelliser mere! Det er en fantastisk måde at fremhæve sødmen og mildne den skarpe smag i løg. Anton Husa deler sin bedste opskrift.
Publiseret af Siw Poulsen 01-01-2025Grillet jomfruhummer med smørsauce
Jomfruhummer til forret – ja, tak! Denne lækre ret består af grillet jomfruhummere, serveret med en smagfuld smørsauce.
Publiseret af Siw Poulsen 18-12-2024Rebeccas tips til ønskelisten
Vent ikke med julegaveindkøbene! Rebecca Siri giver dig 6 idéer til gaver at lægge under juletræet.
Publiseret af Siw Poulsen 04-12-2024Råraka à la Janssons fristelse
En klassisk Jansson er altid en vinder, men prøv en ny variant til jul. Sebastian Gibrands råraka med ansjos-smag er lige så lækker som genial!
Publiseret af Siw Poulsen 02-12-2024Laksetataki
Flot, hurtigt – og utroligt lækkert! Prøv mesterkokken Øyvind Bøe Dalelvs opskrift på laksetataki.
Publiseret af Siw Poulsen 11-11-2024Anbefalede sliberier
Når din kniv ikke bliver tilstrækkelig skarp med et strygestål eller en vådsliber, er det tid til at få den slebet om. Vi har listet anbefalede slibeværksteder nær dig.
Publiseret af Siw Poulsen 08-11-2024Beef Wellington
Opskriftstips! Vildtkokken Daniel Tottie har lavet sin egen version af Bøf Wellington med vildsvinefilet som base. Kort sagt - superlækkert!
Publiseret af Siw Poulsen 09-10-2024Pink pasta
Trend nummer ét? Pink pasta eller Barbie pasta laver du hurtigt ved at blande pasta med en sauce lavet af rødbeder og gedeost.
Publiseret af Siw Poulsen 07-10-2024Stegt hummer med gulerodssauce & sprød fennikel
Saftig hummer, cremet gulerodssauce, sprød fennikel og frisk dild – Ludwig Tjörnemo fra det svenske kokkelandshold byder på en luksuriøs hummerret med lidt ekstra af det hele.
Publiseret af Siw Poulsen 17-09-2024Okonomiyaki med shiitakesvampe
Den professionelle kok Frida Ronge deler sin yndlingsret, Okonomiyaki. Det er en japansk kålpandekage – i dette tilfælde smagt til med shiitakesvampe og rejer.
Publiseret af Siw Poulsen 11-09-2024Pasta med jordskokker & østershatte
En himmelsk god pasta med cremet jordskokker, lækre stegte svampe og friske krydderurter. Toppet med trøffelolie!
Publiseret af Siw Poulsen 11-09-2024Svampeguide – 5 gode sorter for begyndere
Efterår = svampesæson! Vi præsenterer fem lækre spiselige svampe med tilhørende opskrifter og produktanbefalinger.
Publiseret af Siw Poulsen 11-09-2024Toast med kantareller & stenbiderrogn
Lad kantarellerne leve op til deres status som skovens guld. På denne toast får svampen selskab af lækker stenbiderrogn, cremefraiche og dild.
Publiseret af Siw Poulsen 11-09-2024Vegetarisk taco med portobellosvampe
Taco er en ret, som hele familien sætter pris på. Prøv vores vegetariske opskrift med portobellosvamp og stærk jalapenodressing.
Publiseret af Siw Poulsen 11-09-2024Krydret fetaostpakke
Den perfekte forret eller tilbehør til grillaftenen? Fetaostpakker med sprøde bønner og friske urter. Her deler Sebastian Gibrand sin bedste opskrift.
Publiseret af siw poulsen 11-07-2024Asiatisk grillmiddag
På jagt efter inspiration til grillmiddagen? Så skal du prøve Øyvind Bøe Dalelvs asiatiske opskrifter! Her viser han, hvordan du lykkes med grillet spidskål, miso-grillet torsk, okse satay og grillet ...
Publiseret af siw poulsen 19-06-2024Shawarma på lam
En smag af Mellemøsten! Gør som Sebastian Gibrand og server grillede lammefarsspyd til middag. Hvad med at prøve det som en lækker shawarma med friske grøntsager, libabrød og grøn korianderdressing?
Publiseret af siw poulsen 22-04-2024Smag af asparges
Rust dig til forårets madlavning! Vi giver tips til opskrifter og redskaber med fokus på sæsonen.
Publiseret af Siw Poulsen 11-04-2024Ristede asparges med ramsløg & hollandaise
Forårets smag og farve på en tallerken! Vi giver dig opskriften på en lækker forret med grønne og hvide asparges og hollandaisesauce.
Publiseret af Siw Poulsen 10-04-2024Frås med forårets grøntsager
Premiere for forårets grøntsager! Er du en af dem, der glæder sig til at udforske grøntsagsafdelingen til foråret? Her er fem redskaber, du ikke kan undvære.
Publiseret af Siw Poulsen 02-04-2024Velsmagende påskemenu
Våg dig væk fra buffetbordet i år! Vi har sammensat en tre-retters menu med påskeinspirerede elementer bestående af forret, laks og påskegodter.
Publiseret af Siw Poulsen 22-03-2024Rimet, marineret laks med fennikelcrudité
Matilda Ewaldh fra det Svenske Kokkelandshold byder på en rimet og marineret laksefilet, serveret med fennikelcrudité og sojaemulsion.
Publiseret af Siw Poulsen 21-03-2024Torskeryg med hvide asparges, vagtelæg og havbouillon
Hvorfor er Skrei egentlig så populært? Prøv at tilberede denne luksuriøse middagsopskrift, og du vil forstå det!
Publiseret af Siw Poulsen 11-03-2024Sushiskole
Kan du lide at udfordre dig selv, når det kommer til madlavning? Prøv at lave din egen sushi. Her finder du opskrifter på nigiri, sushiruller og perfekt klistret ris.
Publiseret af Siw Poulsen 07-03-2024Grønkålssuppe med ærter & grøn karry
En cremet suppe falder altid i god jord - uanset årstiden. Her deler Louise Johansson opskriften på en dampende varm suppe i forårets grønne farve.
Publiseret af Siw Poulsen 16-02-2024Rose af hiramasa med grape & agurk
Spred kærlighed til en person, du holder af, med denne lækre sashimi-rose! Bag opskriften står den professionel kok Louise Johansson.
Publiseret af Siw Poulsen 14-02-202450/50 kødboller med pasta & tomatsovs
Klimavenlige kødboller - selvfølgelig! Den svenske professionelle kok, Jessie Sommarström, byder på en lækker opskrift lavet med 50% kød og 50% bælgfrugter.
Publiseret af Siw Poulsen 12-02-2024Skarpe veggievenner
Vil du have en grønnere hverdag? Så gælder det om at starte forandringen det rigtige sted – nemlig i køkkenet. Her er veggie-kokkens bedste redskaber.
Publiseret af Siw Poulsen 18-01-2024Nudler med wok-grøntsager & svampe
Synes du, det er kedeligt med madrester? Så kig på Thomas Sjögrens middagstips! Hurtigt og let forvandler han køleskabsrester til en velduftende nudelret.
Publiseret af Siw Poulsen 15-01-2024Ceviche af helleflynder & citrus
Ceviche er en klassisk forret, hvor fisk og skaldyr tilberedes med hjælp fra syren fra citrusfrugter. Prøv Rebecca Siris opskrift med helleflynder og hvid grape!
Publiseret af Siw Poulsen 20-12-2023Chokoladebombe – Gateau Marcel
Hvis du kan lide chokolade, vil du elske Rebecca Siris chokoladebombe! Den er nem at lave til dessert, og er lige så velegnet til hverdag som til fest.
Publiseret af Siw Poulsen 20-12-2023Stjernekokkens nytårsmenu
Rebecca Siris nytårsmiddag er fyldt med stjernestøv. Frisk fisk til forret, trøffel og tunggris til hovedret, og en solid chokoladebombe til afslutning - hvad mere kan man ønske sig?
Publiseret af Siw Poulsen 20-12-2023Tunggris med vesterhavsost & sort trøffel
Der er forskel på steg. Her byder stjernekokken Rebecca Siri på en tunggris toppet med trøffel, akkompagneret af en varm og en kold vintersalat. Et must at prøve!
Publiseret af Siw Poulsen 20-12-2023Porchetta
Gør som Rebecca Siri og lav porchetta til jul! Denne lækre italienske ret passer perfekt sammen med klassiske juletilbehør som salat, rødkål og julesovs.
Publiseret af Siw Poulsen 13-12-2023Julegaveideer fra Rebecca
Overrask hjemmekokken med gaver! Rebecca Siri’s 6 ideer til julegaver du kan lægge under træet i år.
Publiseret af Siw Poulsen 12-12-2023Bao buns med hoisin-kylling & soyamayonnaise
Servér luftige, dampede boller med stegt hoisin-kylling, syltede agurker og soyamayonnaise. Disse kommer du til at lave igen og igen!
Publiseret af Siw Poulsen 20-11-2023Globals slibeskole med Rebecca Siri – Vådsliberen
Trænger din kniv til at blive slebet? Opfrisk knivens skarphed med Globals praktiske vådsliber! Her viser Rebecca Siri, hvordan sliberen fungerer.
Publiseret af Lena Unger 15-11-2023Globals slibeskole med Rebecca Siri – Strygestålet
Bevar skarpheden i køkkenet! Rebecca Siri viser, hvordan du gør kniven skarp med Globals strygestål.
Publiseret af Lena Unger 10-11-2023Hemmeligheden bag Global’s succes
Et elegant design og en knivskarp japansk præcision - her er Globalkniven's spændende historie i korte træk.
Publiseret af Siw Poulsen 08-11-2023Globals knivguide med Rebecca Siri – Skrællekniven
Synes du, det er bøvlet at skrælle løg? Her viser Rebecca Siri, en af Danmarks bedste kokke, hvordan du bedst bruger skrællekniven.
Publiseret af Siw Poulsen 30-10-2023Vedligeholdelse - Globals træskærebrætter
Fra rengøring og fjernelse af pletter til oliering og opbevaring - sådan tager du vare på dit træskærebræt! I vores vedligeholdelsesguide har vi samlet de ting, som du skal have styr på, så dit skæreb...
Publiseret af Siw Poulsen 26-10-2023Globals knivguide med Rebecca Siri – Grøntsagskniven
For dem der laver meget vegetarisk mad, er grøntsagshakkeren en kæmpe stjerne. Her viser Rebecca Siri, hvordan du får mest muligt ud af din kniv.
Publiseret af Siw Poulsen 25-10-2023Cacio e pepe
Test en ny hverdagspasta! Her er en variation af den trendy ret cacio e pepe. Den professionelle kok Louise Johansson står bag opskriften.
Publiseret af Siw Poulsen 23-10-2023Globals knivguide med Rebecca Siri – Brødkniven
Skærp dine knivkundskaber med den professionelle kok Rebecca Siri! Her giver hun dig tips om, hvornår og hvordan du bedst bruger brødkniven.
Publiseret af Lena Unger 18-10-2023Globals knivguide med Rebecca Siri – Filetkniven
I Globals knivguide deler den professionelle kok Rebecca Siri ud af sine bedste knivtips. Her lærer du, hvordan du bruger og vælger en filetkniv.
Publiseret af Lena Unger 12-10-2023Globals knivguide med Rebecca Siri – Kokkekniven
Vil du vide mere om kokkekniven? Den professionelle kok Rebecca Siri viser dig, hvordan du bruger kniven korrekt, og gennemgår, hvilke råvarer den er velegnet til.
Publiseret af Lena Unger 04-10-2023Red kniven
Har din Global-kniv set sine bedre dage? Her er 3 problemer, der kan opstå – og hvordan du løser dem bedst muligt.
Publiseret af Lena Unger 27-09-2023Rebecca Siri – Global's ambassadør
Rebecca Siri er den konkurrenceglade professionelle kok, der skaber Michelin-magi med sine drømmeagtige desserter. Hun er også Global's nye ambassadør! Lær hende bedre at kende i vores interview.
Publiseret af Nellie Karlsson 26-09-2023