Global, Global Sai, Global Ni og Global Ukon. Hvad er egentlig forskellen mellem Globals serier? Her er de egenskaber, der får knivene til at stikke ud.
I 1985 fik designeren Komin Yamada til opgave at udvikle en helt ny japansk kokkekniv. Kniven skulle være skarp, afbalanceret, stilfuld og slidstærk – alt sammen for at opfylde de høje krav, som professionelle kokke stiller. Resultatet blev kokkekniven Global G-2. I dag er kniven at finde i stort set alle restaurantkøkkener, og Global er vokset til at blive et af verdens største og mest populære knivmærker. Siden den første Globalkniv blev lanceret, er sortimentet blevet udvidet med mere end hundrede nye modeller.
Globals knivmodeller kan opdeles i fire forskellige serier: Global, Global Sai og Global Ni og Global Ukon. Komin Yamada står bag designet af alle serierne.
GLOBALS KNIVSERIER
Global
Global, eller Global Classic, er den bredeste og mest kendte Global-serie. Serien omfatter en række skarpe knivmodeller, fra kødøkser til fleksible filetknive, grøntsagsknive og små skrælleknive. Knivene er fremstillet af et enkelt lag stål og kan kendes på håndtaget med sorte prikker. Håndtaget er hult og fyldes med søsand for at opnå en perfekt balance.
LÆS MERE
Global Sai
Global Sai blev introduceret i 2012. Knivene i denne serie er opbygget af tre lag stål. Basislaget er lavet af den samme stærke stålblanding som Global Classic, mens de to yderste lag er lavet af en blødere ståltype. Dette giver knivene en rustbestandig overflade kombineret med en ekstremt hård æg. Knivbladet har også en hamret finish, hvilket betyder, at ikke to knive er ens.
LÆS MERE
Global Ni
Ni-knivene fra 2016 er ligesom knivene i Globals klassiske serie fremstillet af et enkelt lag stål. Knivbladet er lidt grovere, og æggen har fået en ekstra slibning for at opnå den bedst mulige skarphed. Håndtaget har desuden fået et løft med et forbedret greb og et flot, lyst design.
LÆS MERE
Global Ukon
Global Ukon blev også lanceret i 2016. Det er den mindste knivserie fra Global. Serien er fremstillet i et lag stål og har en grov knivklinge med ekstra skarpt skær, ligesom Global Ni. Ukon-knivene har også et flot, ergonomisk håndtag med tommelstøtte til både højre- og venstrehåndede.
Læs mere