
Hvad er forskellen på en kokkekniv og en universalkniv? Og hvilke er de vigtigste modeller i knivblokken? Find ud af dette og meget mere i Globals knivguide med Rebecca Siri!
Det er vigtigt for en kok at vælge den rigtige kniv til opgaven – men synes du nogle gange, at det kniber med at vælge? For at hjælpe dig har Rebecca lavet en guide, hvor hun gennemgår nogle populære modeller og deres anvendelsesmuligheder.
Se her!
KoKKEkniv
Kokkekniven er kokkens allerbedste ven. Det er en alsidig knivmodel, som du kan bruge til at skære, hakke og udskære langt de fleste råvarer. Følg linket for at lære hvordan du får mest muligt ud af din kniv i køkkenet.
GRØNTSAGSKNIV

Grøntsagskniven har et rektangulært blad. Det gør den særligt velegnet til intensiv hakning og andre opgaver, der kræver god kontrol over snittet. For dem, der laver meget vegetarisk mad, er grøntsagshakkeren et must.
BRØDKNIV
Med en savtakket brødkniv er det nemt at skære brød i skiver og dele rundstykker. Tænderne på skæret gør det let for kniven at få fat i skorpen og skære igennem brødet uden at ødelægge strukturen.
SKRÆLLEKNIV

En lille handy kniv, der er perfekt til frugt og grønt. Brug enten kniven i luften til at skrælle eller på skærebrættet til at skære mindre råvarer ud. Her lærer Rebecca os, den bedste måde at bruge skrællekniven på.
FILETKNIV
Kan du godt lide at skeje lidt ud i din madlavning? Så er det måske på tide at udvide din knivsamling med en filetkniv. Kniven har et langt og smalt blad, der gør det nemt at filetere fisk eller afpudse kød.