Grillet kalveentrecôte med glødebagt kartoffel og chimichurri

Publiseret af: Siw Poulsen, 26-05-2025

Tag din grillmiddag til næste niveau! Her får du en opskrift, der garanteret imponerer – både gæsterne og smagsløgene.

Kød og kartofler er en klassisk grillkombination, men der er mange måder at løfte den til nye højder. Vores ambassadør Rebecca Siri bager sine kartofler direkte i gløderne og serverer kødet med en smagfuld urtesauce.

En ny sommerklassiker!

Ingredienser

Grillet kalventrecôte

  • Kalventrecôte med ben
    ca 500 g
  • Løg
    6–8 stk
  • Nye kartofler
    ca 500 g
  • Friske krydderurter, gerne rosmarin
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Chimichurri

  • Persille
    100 g
  • Løvstikke
    100 g
  • Oregano, tørret
    2 spsk
  • Skalotteløg
    2 stk
  • Saft fra citron
    2 stk
  • Saft fra lime
    1 stk
  • Eddike
    Ca. 0,5–1 spsk
  • Olivenolie
    1 dl
  • En sjat vand
  • Paprikakrydderi
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU

  • Puds kødet og lad det ligge fremme i ca. 30 minutter, før det skal grilles.

  • Skyl løgene og skær den øverste top af. Grill løgene med lidt olivenolie, salt og peber.

  • Vend kartoflerne med olivenolie, salt og friske krydderurter. Pak dem ind i bagepapir og derefter i stanniol. Læg pakken direkte i de glødende kul på grillen, og lad dem bage i mindst 30 minutter.

  • Hak løg og urter til chimichurrien. Bland alle ingredienserne sammen.

  • Ved servering anrettes løg og det grillede kød på en tallerken. Top med chimichurri, og servér de glødebagte kartofler i en skål ved siden af.

Relaterede produkter