Grillede jordbær med brændte hindbær & vaniljecreme

Publiseret af: Siw Poulsen, 26-05-2025

Forvandl sommerens søde bær til en lækker dessert – perfekt som afslutning på en grillmiddag.

Sæt prikken over i’et på sommeraftenen med en uforglemmelig dessert! Rebecca Siris grillede jordbær med brændte hindbær og vaniljecreme forener det søde, det syrlige og det let røgede i én himmelsk mundfuld.

Oplev bær på en helt ny måde!

Ingredienser

  • Jordbær
    1 kg
  • Rosmarin
    1 bundt
  • Hindbær
    500 g
  • Mynte
    1 bundt
  • Crème fraiche
    500 g
  • Vaniljstang
    1 stk
  • Sukker
    200 g
  • Spiselige blomster (valgfrit)

SÅDAN GØR DU

  • Skyl alle jordbærrene. Skær halvdelen af jordbærrene i kvarte. Grill resten i et ildfast fad eller en pande sammen med sukker, rosmarin og lidt vand.

  • Brænd hindbærrene let med en gasbrænder.

  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med crème fraiche og sukker i en skål.

  • Ved servering lægges vaniljecremen i bunden af tallerkenen. Tilsæt derefter de grillede jordbær, efterfulgt af de friske jordbær og de brændte hindbær. Afslut med mynte og eventuelt nogle spiselige blomster.

Relaterede produkter