Koreansk taco

Publiseret af: Siw Poulsen, 12-02-2025

Koreansk eller mexikansk – hvorfor vælge, når du kan få begge dele? Her mødes de to køkkener i en krydderstærk tacoopskrift.

Klar til lidt fredagshygge? Byd på tacos med et koreansk twist. I denne opskrift er tortillaerne fyldt med gode ting som grillet entrecote, sprød kimchi, chilimayonnaise, salatløg og sesamfrø. En helt magisk smagskombination!

Ingredienser

Koreansk taco (4 portioner)

  • Entrecote
    400 g
  • Soja
    0,5 dl
  • Riseddike
    1 spsk.
  • Sukker
    1 spsk.
  • Sesamolie
    1 tsk.
  • Hvidløg, finhakket
    2 fed
  • Ingefær, finhakket
    1 spsk.

Chilimayonnaise

  • Mayonnaise
    1,5 dl
  • Gochujang (koreansk, fermenteret chilipasta)
    1 spsk.
  • Riseddike
    2 tsk.
  • Sesamolie
    0,5 tsk.

Til servering

  • Hvedetortillaer
    12
  • Gemsalat
  • Kimchi
  • Salatløg
  • Sesamfrø

SÅDAN GØR DU

  • Lav en marinade ved at blande soja, eddike, sukker, olie, hvidløg og ingefær. Læg entrecoten i marinaden, og lad den marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over i køleskabet.

  • Bland alle ingredienserne sammen til mayonnaisen.

  • Grill entrecoten på en grill eller i en varm grillpande med rapsolie. Et par minutter på hver side er nok til medium rare. Når kødet er færdigstegt, skal det hvile på et skærebræt i 5 minutter. Skær entrecoten i centimetertykke skiver med en trancherkniv.

  • Skær salaten i strimler, og skær salatløget i tynde skiver. Varm tortillabrødene i en tør stegepande.

  • Arranger tacoen med mayonnaise i bunden, derefter salat, kød og kimchi. Afslut med salatløg og sesamfrø.

Kimchi

Kimchi er en klassisk koreansk sideret, der passer særdeles godt som tilbehør til grillmad. Her røber kokken Jennie Walldén sin bedste opskrift. 

RELATEREDE produkter