Hvert land har sine traditioner - men maden er altid i fokus! Vi samles omkring middage, vi fejrer, vi nyder og vi husker smage og dufte. Her har vi samlet inspiration og opskrifter fra alle verdens hjørner. God fornøjelse på smagens rejse!

LAMMESTEG FRA ISLAND
Islandsk mad er mere end tørret fisk og surhaj. For eksempel er lammekød kendt for at holde sig i særklasse høj kvalitet, takket være de islandske får, der går frit rundt i naturen. Her deler hverdagskokken Tobias Petursson sin familieopskrift.Isländsk mat är mer än bara torkad fisk och surhaj.
TIL OPSKRIFTEN
PAELLA MIXTA FRA SPANIEN
Paella Mixta på traditionel vis! Med sin lækre kombination af cremet safranris, friske skaldyr, kylling og chorizo inviterer hjemmekokken Robin Fajardo på Spaniens lækreste smage.
TIL OPSKRIFTEN
TOMATKYLLING FRA BRASILIEN
Vil du lære at lave brasiliansk mad? Her er en velduftende opskrift med inspiration og smag fra Syd Brasilien. Bag opskriften står hverdagskokken Marie Weidlich.
TIL OPSKRIFTEN
PUNJABI KADHI PAKORA FRA INDIEN
Punjabi Kadhi Pakora er en vegetarisk ret, der er meget populær i det nordlige Indien, hvor den laves i såvel hjemmekøkkener som på restauranter. Her byder hjemmekokken Sumita på sin tolkning af retten.
TIL OPSKRIFTEN
IÇLI KÖFTE FRA Tyrkiet
Içli köfte er Tyrkiets svar på dumplings. Det er den måde, de er bundet på - der laves af en dej, der fyldes med kød, løg og krydderier. Prøv at lav hjemmekokken Aynurs opskrift og se hvad du synes!
TIL OPSKRIFTEN
Fyldte peberfrugter fra Nordmakedonien
Retter med peber er populært på Balkanhalvøen - ikke mindst i Nordmakedonien. Hverdagskokken Villiam Kotevski synes at de røde peberkorn gør sig bedst i den fydte form. Prøv hans familieopskrift!
TIL OPSKRIFTEN