Vil du gerne lære at lave brasiliansk mad? Her er en velduftende opskrift med inspiration og smag fra det sydlige Brasilien. Bag opskriften står amatørkok Marie Weidlich.
Brasilien har meget at byde på – ikke mindst når det gælder mad. Der er stor forskel på retterne i det nordlige og sydlige Brasilien. Det skyldes dels klimaforskellene, dels at forskellige etniske grupper har sat deres præg på madkulturen. Det sydlige Brasilien, hvor denne ret kommer fra, er kendt for sin rustikke madlavning. Der er ofte italienske ingredienser i retterne som følge af det store antal italienere, der flyttede hertil under og efter 2. verdenskrig.
Har du lyst til dessert? Gå ikke glip af Maries banankage med passionsfrugtmousse!
MARIE WEIDLICH
Marie Weidlich blev født i Rio Grande do Sul, Brasiliens sydligste delstat. Efter at have tilbragt ti år i London bor hun nu sammen med sin svenske mand og deres søn i Alingsås. Marie arbejder til hverdag med digital markedsføring med fokus på nystartede virksomheder.
Hvorfor tomatkylling med polentapuré?
– Det er min yndlingsret. Jeg voksede op hos min italienske mormor, og jeg elskede, når hun lavede kylling og polenta. Hun lavede en lidt mere rustik variant, men smagene er de samme.
MARIES FAVORITOPSKRIFT
INGREDIENSER
(4 portioner)
Kylling
4 kyllingebrystfileter
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, finthakket
3 store tomater, hakket
2 spsk tomatpuré
Salt og peber
Frisk basilikum (valgfrit)
Polentapuré
5 dl mælk
350 g polentamel
1 hvidløg
Laurbærblade
1 terning hønsebouillon
2 spsk mascarpone
Revet parmesan
Tørret basilikum (valgfrit)
Til servering
Frisk basilikum
Revet parmesan
Vintip!
Ultreia Saint Jacques Raul Perez, 2018.
SÅDAN GØR DU
Kylling
Rens kyllingebrysterne, og krydr dem med salt og peber.
Varm olie op i en stegepande ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg. Når løgene begynder at få farve, lægges kyllingebrysterne på. Steg, indtil kyllingen er gyldenbrun på begge sider, og skru så ned for varmen. Tilsæt hakkede tomater, og rør godt rundt. Fortsæt med tomatpuré. Smag til med de ønskede krydderier, f.eks. frisk basilikum.
Polentapuré
Hæld mælk i en tykbundet gryde. Tilsæt hvidløg, hønsebouillon og laurbærblade, og varm gryden op. Fjern hvidløg og laurbærblade, lige før det begynder at koge. Tilsæt polenta under omrøring. Når konsistensen begynder at blive cremet, tilsættes mascarpone og eventuelle krydderier. Afslut med revet parmesan.
Servering
Anret retten som vist med polentapuré i bunden og kylling ovenpå. Top med revet parmesan og frisk basilikum.
Global GOES GLOBAL
Knive fra Global giver madlavningen et boost. Nu vil vi også give dem, der laver maden, et boost. I vores nye opskriftserie "Global goes global" hylder vi amatørkokke fra forskellige dele af verden ved at lade dem præsentere deres favoritopskrift. Har du lyst til at prøve nye smage og teknikker og udfordre dig selv i køkkenet? Så tag med på vores gastronomiske rejse jorden rundt!
|