Har du lyst til noget sødt? Prøv at lave en dessert med brasiliansk tema! Her giver amatørkokken Marie Weidlich dig sin bedste opskrift.
Ingen middag er fuldendt uden en sød afslutning – og i Brasilien betyder det ofte en dessert med tropisk frugt. Nedenfor deler amatørkokken Marie Weidlich sin opskrift på banankage med passionsfrugtmousse. Det er en nem dessert, der er perfekt at servere sammen med hovedretten kylling og polenta.
INGREDIENSER
Banankage
3 modne bananer, moset
2 æg
100 g smør
125 g sukker
225 g mel
1,5 tsk bagepulver
0,5 g natron
1 stænk rom
2 spsk jordnøddesmør
Mørk chokolade, hakket
Jordnødder, hakket
Passionsfrugtmousse
5 passionsfrugter
1 bæger creme fraiche
1 dåse kondenseret mælk
1 gelatineblad
SÅDAN GØR DU
Banankage
Indstil ovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker i en skål, indtil det er porøst. Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål. Slå æggene ud i smørblandingen. Fortsæt med bananerne, de tørre ingredienser, rom og jordnøddesmør. Rør rundt. Afslut med chokolade og jordnødder.
Hæld dejen i et ovnfast fad. Bag kagen midt i ovnen i 30–45 minutter. Lad den køle af i formen.
Passionsfrugtmousse
Del passionsfrugterne, og si kernerne fra. Gem kerner og saft.
Læg gelatinebladene i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Pisk i mellemtiden cremefraiche og kondenseret mælk til en cremet konsistens.
Tryk væsken ud af gelatinebladet. Bland gelatine med passionsfrugtsaft, og tilsæt den til creme fraiche-blandingen. Rør rundt.
Pynt moussen med passionsfrugtkerner. Lad den køle af i køleskabet inden servering, ca. 30 minutter.
Global GOES GLOBAL
Knive fra Global giver madlavningen et boost. Nu vil vi også give dem, der laver maden, et boost. I vores nye opskriftserie "Global goes global" hylder vi amatørkokke fra forskellige dele af verden ved at lade dem præsentere deres favoritopskrift. Har du lyst til at prøve nye smage og teknikker og udfordre dig selv i køkkenet? Så tag med på vores gastronomiske rejse jorden rundt!
|