Invitér til middag med Balkan-tema! Her er en skøn ret, der vil falde i god jord hos både store og små gæster.
Retter med peberfrugt er populære på Balkanhalvøen - ikke mindst i Nordmakedonien. Det lille land ligger langt mod syd og har et forholdsvis varmt klima, hvilket giver gode betingelser for grøntsagsdyrkning. Amatørkok Villiam Kotevski mener, at de røde peberfrugter er absolut bedst, når de er fyldt. Prøv hans familieopskrift, og se, om han har ret!
VILLIAM KOTEVSKI
Villiam er født og opvokset i Göteborg og studerer i øjeblikket salg og marketing på IHM Business School. Villiams familie på begge sider kommer fra Nordmakedonien, hvor han også tilbragte sine somre som barn.
Hvorfor Polneti piperki?
– Det er en ret, jeg har spist virkelig meget i min tid. Den er utroligt lækker, og du kan lave den hele året rundt. Det ved retten, der minder mig om Makedonien, er de store røde peberfrugter, som bruges i mange forskellige retter dernede.
VILLIAMS favoritopskrift
INGREDIENSER
(4 portioner)
Ca. 10 røde peberfrugter
3-4 tomater
Ca. 1 kg hakket kød
2 løg
1 solohvidløg
Salt
Sort peber
2 spsk vegeta (krydderiblanding)
Ca. 2 dl grødris
1 spsk paprika
2 spsk tomatpuré
Madolie, til stegning
SÅDAN GØR DU
Skær rundt om peberfrugtens stilk, så der dannes en rund åbning. Fjern kernerne. Gør derefter det samme med alle peberfrugterne. Lav 10 skiver af tomaterne, som du kan bruge som låg til peberfrugterne.
Hæld lidt olie i en stegepande. Hak løg og hvidløg fint, og svits dem. Tilsæt det hakkede kød. Tilsæt salt, peber, vegeta og paprika. Når det hakkede kød er stegt færdigt, tilsættes de ukogte ris og tomatpuré. Rør godt rundt, og lad derefter fyldet køle af.
Indstil ovnen på 200 grader. Fyld peberfrugterne med hakket kød, og luk dem med tomatskiver. Placér peberfrugterne tæt sammen i et ovnfast fad. Hæld vand i, så peberfrugterne er en tredjedel dækket. Bag i ovnen i ca. 1 time. Vend peberfrugterne, når de begynder at tage farve, så de får farve over det hele.
Servér med fetaost og frisk hvidt brød.
Global GOES GLOBAL
Knive fra Global giver madlavningen et boost. Nu vil vi også give dem, der laver maden, et boost. I vores nye opskriftserie "Global goes global" hylder vi amatørkokke fra forskellige dele af verden ved at lade dem præsentere deres favoritopskrift. Har du lyst til at prøve nye smage og teknikker og udfordre dig selv i køkkenet? Så tag med på vores gastronomiske rejse jorden rundt!
|