Højrebschili, quesadillas, chilisauce og koriander. Birria tacos er så lækre, at du får lyst til at spise dem hver fredag! Prøv selv med denne opskrift.
Birria, eller Birria de res, er en mexicansk chiligryde, der traditionelt laves med gedekød. Denne opdaterede version laves på oksekød og serveres i ostefyldte tortillas (quesadillas) sammen med saucen fra gryderetten. Retten kaldes for Birria tacos og er meget populær i USA – og snart også i resten af verden!
INGREDIENSER
(4 portioner)
Birria tacos
1 kg oksekød (eksempelvis højreb)
1 salatløg
6 fed hvidløg
6 guajillochilier
10 árbolchilier
2 tsk paprika
1 tsk oregano
1 tsk stødt spidskommen
0,5 tsk stødt nellike
Salt og peber
1 kanelstang
3 laurbærblade
30 små majstortillas
2 pakker mozzarella, revet
Til servering
1 potte koriander, hakket
1 salatløg, hakket
2 limefrugter, i både
SÅDAN GØR DU
Chiligryde
Skræl salatløget, og skær det i både med en lille grøntsagskniv. Pil hvidløget. Fjern stilken fra chilifrugterne. Hvis du vil have en mildere gryderet, skal du også skrabe kernerne og især den hvide hinde ud.
Kom løgene og den tørrede chili i en gryde. Tilsæt vand, og kog i mindst 15 minutter.
Tag gryden af. Si væsken fra, men behold ca. 2 dl, som du hælder i en blender. Tilsæt chili og løg sammen med paprika, oregano, spidskommen og nellike. Krydr med salt og peber. Blend til en jævn marinade.
Skær kødet i store tern. Kom det i en gryde. Tilsæt marinaden, og fyld op med vand, indtil kødet er dækket. Læg laurbærbladene og kanelstangen i. Kog ved svag varme under låg i ca. 4–6 timer. Træk kødet fra hinanden, og lad det koge i en time mere.
Stil gryden til side. Fjern laurbærbladene og kanelstangen.
Tacos
Opvarm en non-stick stegepande til middel temperatur. Dyp et tortillabrød i chiligryden, og ryst overskydende væske af. Læg brødet på panden, og drys ost over, ca. 1–2 tsk. Dyp endnu et tortillabrød i gryden, ryst af, og læg det ovenpå.
Steg brødet, indtil det er gyldenbrunt, ca. 30 sekunder. Vend og steg i yderligere 30 sekunder, indtil osten er smeltet. Gør det samme med resten af tortillabrødene og osten.
Fyld alle tortillabrødene med kød fra gryden. Top med hakket løg og koriander. Hæld resten af saucen over i en skål. Servér tacoerne sammen med sauce og limebåde.