Rebecca Siri, en af Danmarks bedste kokke, viser i sin knivguide, hvordan du bruger de forskellige modeller korrekt, og gennemgår, hvilke råvarer de egner sig til.
Filetkniven er perfekt til behandling af fisk. Kniven har et langt og smalt blad, der gør det nemt at filetere fisk eller afpudse kød. Knivbladet kan enten være stift eller fleksibelt, hvor det fleksible blad er mere smidigt og fordelagtigt, når skindet skal fjernes fra en fisk. På vore breddegrader er det mere almindeligt at bruge fleksible filetknive end i Japan, hvor de ofte foretrækker et stift blad.
Det lange og smalle blad giver dig mulighed for at lave lange, præcise snit. Den lave bladhøjde gør det også nemmere at komme rundt, når du afpudser eller behandler fisk. Knivenes længde kan variere meget, fra ca. 16 til 27 centimeter, og passer til forskellige opgaver og størrelser af råvarer.
FILETKNIVE
Ideen og initiativet til filetkniven G-30 kommer fra Sverige. Internationalt sælges kniven under navnet "Swedish fillet". Det siger noget om, hvor vigtig en filetkniv er i svenske hjem!
Vil du vide mere om kokkekniven? Den professionelle kok Rebecca Siri viser dig, hvordan du bruger kniven korrekt, og gennemgår, hvilke råvarer den er velegnet til.
Rebecca Siri er den konkurrenceglade professionelle kok, der skaber Michelin-magi med sine drømmeagtige desserter. Hun er også Global's nye ambassadør! Lær hende bedre at kende i vores interview.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på siden
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik, tilpasse indhold og annoncer.
Du kan altid slette gemte cookies i "avancerede indstillinger" i din browser.