Globals knivguide med Rebecca Siri – Grøntsagskniven
Rebecca Siri, én af Danmarks bedste kokke, viser i sin knivguide, hvordan du bruger de forskellige modeller korrekt, og gennemgår, hvilke råvarer de egner sig til.
Grøntsagskniven er det bedste valg til at skære grøntsager og rodfrugter med sikre og lige snit. Kniven har et højt blad med en kort spids, derfor er en grøntsagskniv på 18 cm. lige så stor som en kokkekniv på 26 cm., hvis man fraregner den forreste del. Dette giver særdeles god kontrol og styring over grøntsagskniven, hvilket gør teknikker som julienne og brunoise nemmere.
SE OGSÅ KNIVGUIDE - FILETKNIVEN

Bladet på grøntsagskniven er afrundet, hvilket gør, at den ruller godt på skærebrættet. Dette er praktisk, når du hakker krydderurter eller skærer grøntsager i skiver. Højden på bladet giver også kniven stor styrke, så den skærer godt igennem hårdere rodfrugter. Samtidig er den god til præcisionsarbejde som at skære løg, da den korte spids giver dig tilstrækkelig kontrol, til ikke skære helt ind til roden.

GRØNTSAGSKNIVE
For den, der laver mad med mange grøntsager, er dette en stor stjerne i knivblokken. Grøntsagskniven er meget alsidig og bør altid indgå i en solid knivsamling.
SE GLOBALS GRØNTSAGSKNIVE