Lam = uldsweater smag?
Publiseret af: Siw Poulsen, 12-09-2025
Lam smager som en uldsweater, og får som en “våd vante”. I Danmark har lammekød fået et lidt kedeligt ry, som stammer fra den tid, hvor man primært spiste ældre, kønsmodne får. Men i de fine kødstykker, vi har i dag, findes denne type bismag ikke længere – hverken når det gælder får eller lam.
Forskellen mellem fårekød og lammekød er, at fåret har en kraftigere og mere fyldig smag, og at teksturen minder mere om oksekød. Lammet er lidt mildere i smagen og blødere i teksturen. Smager fårekødet så af uld, sweater eller vante? Nej, det gør det ikke.
Får, der er opdrættet på åbne vidder og slagtet på den rigtige måde, kan – med korrekt tilberedning og krydderier – give en fantastisk smagsoplevelse. Så hvad venter du på? Find et godt stykke fårekød hos en af vores danske bønder og prøv selv!

Opskrift!
En kraftig lammegryde med pancetta, svampe og rødvin. Her får retten lov til at simre længe, indtil kødet bliver så mørt, at det næsten falder fra hinanden – perfekt at servere på en kølig efterårsaften!