Grillede lammefarsspyd skuffer sjældent. Her deler den svenske kok Sebastian Gibrand sin fortolkning af den mellemøstlige shawarma.
Næsten alt kan grilles. Det er faktisk kun din egen kreativitet, der sætter grænserne. Prøv dig frem med nye retter, smagsvarianter, krydderier og tilbehør! Hvorfor ikke prøve Sebastian Gibrands grillopskrift med inspiration fra Mellemøsten? Nyd grillede lammefarsspyd i libabrød med friske grøntsager, yoghurtsauce og Zhoug - en stærk, grøn korianderdressing.
Ingredienser
Shawarma på lam
(4 portioner)
800 g lammefars
1 stk. løg
3 fed hvidløg
2 spsk. Spidskommen
2 spsk. Knuste korianderfrø
1 spsk. Sumak
1,5 spsk. Chiliflager
1 tsk. Paprika
1 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Ingefær
0,5 tsk. Kanel
0,5 tsk. Kardemomme
Salt
Yoghurtsauce
2 dl neutral yoghurt
1 fed hvidløg
0,5 tsk. Salt
2 spsk. olivenolie
Grøn korianderdressing
1-3 stk. jalapenos i skiver
2 fed hvidløg
1 bundt koriander
1,5 tsk. knust kardemomme
1 tsk. Spidskommen
0,5 tsk. Salt
0,8 dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
Til servering
4 stk. libabrød
1 stk. hjertesalat, snittet i strimler
1 stk. rødløg, snittet i strimler
0,5 stk. agurk
Valgfrie urter (f.eks. koriander, fennikel, ramsløg)
Sådan gør du
Lammefarsspyd
Blød spidserne op (hvis du bruger træspyd).
Hak løg og hvidløg. Bland dem sammen i en skål med resten af ingredienserne. Træk på spyddet. Grill dem.
Yoghurtsauce
Hak hvidløg. Læg det i en skål og pisk det sammen med resten af ingredienserne. Smag til med mere salt, hvis det ønskes.
Zhoug - grøn korianderdressing
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, undtagen olivenolien. Blend, indtil det er fint hakket, og tilsæt derefter olivenolie. Ønsker du en mere flydende konsistens, kan du tilføje mere olie. Smag til med salt.
Servering
Snit hjertesalat, rødløg og agurk. Tag lammefarsbøfferne af spiddene. Læg dem på et libabrød sammen med yoghurtsauce og korianderdressing. Drys med valgfrie urter og ekstra jalapenos, hvis det ønskes.
Rul sammen, skær i to dele og server.