Skarpe knive er Alfa og Omega i køkkenet. Men hvilke modeller passer bedst til det grove arbejde? Vi har lavet en liste over fire køkkenknive fra Global, der kan bruges til det grove arbejde.
At en skarp kniv er kokkens bedste ven ved du nok allerede. Men det er også vigtigt at anvende den rigtige kniv til den rigtige råvare. De grovere råvarer – som fx kød, fjerkræ og rodfrugter – kræver køkkenknive af samme kaliber.
Har du svært ved at finde den rette model? Du kommer langt ved at kigge på artikelnummeret. Alle Globals sværvægtere begynder enten med GF eller GSF. Da F i artikelnummeret står for ”forged”. Det betyder at kniven er smedet. GF er smedet fra knivspids til et stykke ind i håndtaget, hvilket gør den ekstra robust. GSF er helt smedet i ét stykke stål fra knivspids til håndtaget slutter.
Her gennemgår vi fire favoritter du ikke må gå glip af.
Slagterkniv
Globals slagterkniv er det naturlige valg, når du skal skære store stykker. Knivbladet, der vender opad gør det nemt at skære rundt om sener og brusk.
Se produkttips
Udbenerkniv
Udbenerkniven er smidig og stiv på samme tid. Det gør den perfekt til at skære flæskesider og udbene lammekølle, eller ved andre råvarer, hvor du arbejder med bladet mod benet.
Se produkttips
Kokkekniv
En af de nye knive blandt de smedede modeller er kokkekniven GF-98. Kniven har dobbelt så tykt blad som den klassiske kokkekniv G-2, hvilket gør, at den er perfekt til alle typer af rustik madlavning.
Se produkttips
Skrællekniv
Selv blandt de små knive findes der flere forskellige grove modeller, fx. Skrællekniven GSF-33. Vælg denne kniv, når du skal skrælle eller rense hårde frugter og grøntsager.
Se produkttips