Chawanmushi med ørredrogn, brunet smør og lagret ost

Publiseret af: Siw Poulsen, 09-12-2025

En julet forret eller et lækkert indslag på den kolde del af buffetbordet – lav vores chawanmushi denne jul!

Japans elskede æggecreme chawanmushi gør sig overraskende godt på julebordet – ikke mindst i vores fortolkning med et svensk pift. Kombinationen af lagret Västerbottensost, brunet smør og salt ørredrogn giver retten både nordisk julevarme og en fin, afstemt umami-karakter.

En oplagt udfordrer til omelet! 

Ingredienser

Chawanmushi (4 portioner)

  • Mælk
    0,75 dl
  • Fløde
    0,75 dl
  • Västerbottensost, revet
    40 g

Brunet smør

  • Smør
    20 g
  • Lys soja
    1 spsk

Til servering

  • Ørredrogn
    100 g
  • Purløg, finthakket.
    1 bakke
  • Västerbottensost, revet
    100 g
  • Wasabirod, revet
    1 st
  • Spiselige blomster (valgfrit)

SÅDAN GØR DU

  • Kog mælk og fløde op. Tag gryden af varmen, og rør osten i, til den er smeltet. Lad blandingen køle lidt af, inden du tilsætter æg, salt og soja. Pisk det hele sammen til en glat masse.

  • Hæld massen i kopper. Bag dem i vandbad i ca. 45 minutter ved 100 grader, eller indtil cremen har sat sig. Lad dem køle helt af.

  • Brun smørret, og bland det med soja.

  • Top æggecremen med brunet sojasmør, rogn, purløg, revet ost og wasabi.

Relaterede produkter