Laksesashimi med blodgrape & ræddike

Publiseret af: Siw Poulsen, 22-04-2025

Louise Johanssons laksesashimi er en opskrift, du vil have lyst til at lave igen og igen. Denne smukke tallerken er fyldt med kontraster – syrligt, sprødt, blødt og peberagtigt.

Laksesashimi er perfekt at servere som forret, men også som en luksuriøs ret på buffetbordet. For at få succes med Louises opskrift er det vigtigt at tænke på detaljerne. Vælg en rigtig god risvineddike, en lidt græsagtig olivenolie og krydr med en generøs mængde nykværnet rosépeber – så er du hjemme.

Friskt, smukt og super enkelt!

Ingredienser

Laxsashimi (4 portioner)

  • Laks, skindfri (af god kvalitet)
    400 g
  • Mirin
    0,75 dl
  • Japansk soja
    0,75 dl
  • Risvineddike
    0,75 dl
  • Blodgrape
    1 stk.
  • Ræddike
    6 cm
  • Koldpresset olivenolie
    0,75 dl
  • Rosépeber, nykværnet
    1 tsk.
  • Flagesalt
    0,5 tsk.
  • Sesamfrø med kimchi
    2 tsk.
  • Rød shisokrasse (alternativt citronmelisse)
    1 bakke

SÅDAN GØR DU

  • Bland mirin, soja og risvineddike til en dressing.

  • Filetér grapefrugten og skær dem i 1 cm tykke stykker. Skær ræddiken i 0,5 x 0,5 cm store terninger.

  • Skær laksen i 0,5 cm tykke skiver. Læg lakseskiverne på et fad. Læg grapefrugten og ræddiken på toppen. Hæld dressingen og olivenolien over.

  • Smag til med nykværnet rosépeber og flagesalt. Top med sesamfrø og shisokrasse.

Relaterede produkter