Louise Johanssons laksesashimi er en opskrift, du vil have lyst til at lave igen og igen. Denne smukke tallerken er fyldt med kontraster – syrligt, sprødt, blødt og peberagtigt.
Laksesashimi er perfekt at servere som forret, men også som en luksuriøs ret på buffetbordet. For at få succes med Louises opskrift er det vigtigt at tænke på detaljerne. Vælg en rigtig god risvineddike, en lidt græsagtig olivenolie og krydr med en generøs mængde nykværnet rosépeber – så er du hjemme.
Friskt, smukt og super enkelt!
INGREDIENSER
Ingredienser
(4 portioner)
400 g laks, skindfri (af god kvalitet)
0,75 dl mirin
0,75 dl japansk soja
0,75 dl risvineddike
1 blodgrape
6 cm ræddike
0,75 dl koldpresset olivenolie
1 teskefuld nykværnet rosépeber
0,5 teskefuld flagesalt
2 teskefulde sesamfrø med kimchi
1 bakke rød shisokrasse (alternativt citronmelisse)
SÅDAN GØR DU
Bland mirin, soja og risvineddike til en dressing.
Filetér grapefrugten og skær dem i 1 cm tykke stykker. Skær ræddiken i 0,5 x 0,5 cm store terninger.
Skær laksen i 0,5 cm tykke skiver. Læg lakseskiverne på et fad. Læg grapefrugten og ræddiken på toppen. Hæld dressingen og olivenolien over.
Smag til med nykværnet rosépeber og flagesalt. Top med sesamfrø og shisokrasse.