Imponer i køkkenet med hjemmelavet sushi! Her finder du opskrifter på nigiri, sushiruller og perfekt klistret ris.
”Sushi" er en sammensætning af de japanske ord for eddike (su) og ris (shi). Med andre ord betyder det eddikeris. Det giver faktisk god mening. De eddike-duftende ris er grundlaget for enhver type sushi, uanset om du bruger det til en inside- eller outside maki-rulle eller lægger en skive frisk laks ovenpå.
Tag et kig på vores sushiskole - og bliv ekspert til både ris og ruller!
SUSHIRIS
Hvis du vil lære at lave sushi fra bunden, skal du starte det rigtige sted - nemlig med risene. Det er også her, de fleste sushikokke begynder deres karriere ved at skylle risene og smage det til med eddike. I Japan går der ofte mange år, før kokkene får lov til at lave sushibidder.
TIL OPSKRIFTEN
NIGIRI
Ægte japansk sushi er et håndværk - og nigiri er ingen undtagelse. Når du laver nigiri-bidder, er det vigtigt, at rispuderne har den rette konsistens, så du hverken presser dem for hårdt eller for løst. Du kan vælge toppingen efter din egen smag. Vi giver dig opskriften på to klassiske og populære bidder: en med rejer og en med frisk laks.
TIL OPSKRIFTEN
Uramaki
Uramaki eller Inside-out er et alternativ til den almindelige maki-rulle. Det siges, at den blev skabt af japanske sushikokke i Californien, fordi amerikanerne ikke kunne lide at tygge på tangen udenpå rullen. Kokkene vendte derfor "bøffen" - og så var en ny sushiklassiker født.
TIL OPSKRIFTEN
TIPS!
Du er klar til at lave sushi. Men hvordan er det egentlig med dit køkken? For at skabe de bedste forudsætninger for succes, skal du sørge for at udstyre dig med de rette redskaber. Hvad passer bedre til en kommende sushikok end en sashimikniv og en japansk debakniv? Tilføj en kokkepincet og en vådsliber for at holde skarpheden, og så er du klar til at gå i gang. Held og lykke!