Sushiskole – Nigiri

Publiseret af: Berit Marker, 08-11-2022



 

I vores sushiskole viser Jens Rahbek trin for trin hvordan du laver nigiri sushi.

Nigiri sushi er virkelig et håndværk. I Japan findes der mange restauranter som specialiserer sig kun i nigiri. Hver bid er en oplevelse og har sin egen smag. Det er super vigtigt med teknikken, at man ikke trykker risbollerne for hårdt, og ikke for løst. Her får du opskriften på nigiri sushi med laks og rejer.

Ingredienser

Sushiris
Se opskrift og instruktioner her

Nigiri sushi
Rejer
Laks
Wasabi
Japansk ingefær
Vand
Japansk soja

 

...

Sådan gør du

 

...

Laks: Start med at skær laksen til din nigiri. Skær dem i pæne skiver, som er god til denne type fisk. Hvis man for eksempel bruger pighvar, lyssej eller rødspætte skal man skære tyndere stykker.

...

Sushiris: Form forsigtigt risene til en lille bolle i hånden. Fugt hånden med vand mellem hvert sushistykke for at undgå at risene sætter sig fast.

...

Smag: Placer wasabi på risbollen.

...

Laks: Placer derefter laksen på risbollen.

RELATERTE produkter