Sushiskole – Sushiris

Her har du opskriften på de perfekte sushiris!
Sushi betyder ris med smag af eddike. "Su" betyder vineddike og "shi" er japanska for ris. Sushi-su er vineddikeblandingen som man smager det kogte ris til med. Når man bliver suhikok i Japan vier man sit liv til det. På visse restauranter får man kun lov til at vaske ris og smage til med vineddike i 7-9 år før man får lov at lave sushi.
Ingredienser
(4 personer)
Sushiris
3 dl rundkornet ris
ca 3 dl vand (2 ½ dl i riskoger)
6-8 spsk sushi-su
Sushi-su
3 dl risvineddike, gerne lagret
1 ½ dl melis
4 tsk salt
1 ½ tsk citronjuice
ev. 1 lille smule kombu-tang

Sådan gør du

Sushi-su: Læg alle ingredienser i en kasserolle og varm det langsomt op indtil sukkeret er opløst. Lad det derefter køle af.

Vask risene: Vask risene forsigtigt i koldt vand. Bland risene rundt i vandet med hænderne. Byt vandet ud og bliv ved indtil det er helt klart, ca. 5 gange. Hæld det nye vand op og lad risene stå i vandet i 20 minutter. Hæld vandet fra.

Kogning i kasserolle: Læg risene i en kasserolle og kom 3 dl vand i kasserollen. Kog risene op med høj varme og behold låget på, når det koger skal du skrue ned til laveste temperatur. Lad risene simre under låg i ca. 20 minutter. Tag kasserollen af komfuret og lad det stå i 10-15 minutter.

Sushiris: Læg risene i en skål og lad det stå i nogle minutter. Bland derefter 1/2 dl sushi su med en spade, lidt af gangen. Riskornene skal skilles fra hinanden når man blander det med sushi-su - og senere fæstnes de igen. Læg et fugtigt viskestykke over riset, så det ikke tørrer ud. Den rest af sushi su der er tilbage opbevares i køleskabet.
LÆS OGSÅ

Sushiskole – Nigiri
I vores sushiskole viser Jens Rahbek trin for trin hvordan du laver nigiri sushi.
Læs mere
Knust japansk agurkesalat - Sunomono
En forfriskende, sprød salat med japanske smagsnuancer. Servér den til grillmad eller som en del af et asiatisk koldt bord!
Læs mere
Globals slibeskole med Sebastian Gibrand – Slibestenen
Skærp dine slibefærdigheder med Sebastian Gibrand! I Gibrands slibeskole viser han, hvordan du sliber din kniv med en slibesten.
Læs mere