Sticky rice med klementin & chili

Publiseret af: Siw Poulsen, 09-12-2025

Træt af risalamande? Her kaster vi nyt lys over denne juleklassiker – med sticky rice, kanel, klementinsorbet og en subtil varme fra chili.

Vov at tænke nyt i år, og lad dig inspirere af vores asiatiske julebord. Hans fortolkning af risalamande er en moderne og legende juledessert, hvor det cremede møder syre og krydderier på smagfuld vis.

Den perfekte afslutning på julemiddagen! 

Ingredienser

Rispudding (4 portioner)

  • Sticky rice
    2,5 dl
  • Salt
    1 nip
  • Kanelstang
    1 stk
  • Vaniljestang
    1 stk
  • Mælk
    3,5 dl
  • Sukker
    4 spsk

Klementinsorbet

  • Glukosepulver
    110 g
  • Sukker
    2,5 dl
  • Vand
    4,5 dl
  • Klementiner, presset saft
    1 kg
  • Citron, presset saft
    1 stk

Til servering

  • Sichuanpeber
  • Chiliolie
  • Revet citronskal

SÅDAN GØR DU

  • Kog glukose, vand og sukker til en sukkerlage. Lad den køle af. Tilsæt klementinsaft og citronsaft. Kør i ismaskine.

  • Skyl og udblød risene i mindst 1 time.

  • Kog risene op sammen med krydderierne og mælken. Lad det simre under låg, til risene er bløde og klistrede. Rør i det indimellem.

  • Tilsæt sukker, og rør, til det er smeltet.

  • Server den varme rispudding sammen med en kugle klementinsorbet. Top med chiliolie, sichuanpeber og revet citronskal.

Relaterede produkter