Rebecca Siris chokoladebombe er den perfekte dessert! Den er let at lave, let at kunne lide - og passer lige så godt til hverdag som til fest.
Stjernekokken Rebecca Siri giver os sit bedste desserttip! Der kræves ikke mange ingredienser for at lave chokoladekagen Gateau Marcel, men den byder alligevel på en solid dosis af luksus. Det er en lækker, luftig kage, som du tilbereder helt uden mel.
En drømmedessert for alle chokoladeelskere!
INGREDIENSER
390 g smør
390 g chokolade (70 %)
490 g pasteuriserede æggehvider
390 g sukker
250 g pasteuriserede blommer
Sådan gør du
Smelt smør og hæld det over chokoladen, blend chokoladeblandingen med en stavblender.
Pisk sukker og æggehviderne næsten stive i en skål, til marengs. Tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt i marengsen. Vend æggemassen forsigtigt i chokoladeblandingen.
Formene der bruges skal smøres med smør og sukker. Fordel nu halvdelen af chokolademoussen i smurte forme eller kagering. Stil resten af moussen på køl.
Bag moussen i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 40 minutter. Lad moussen blive i formen, sæt den på køl i 30 minutter. Sæt kageplast i kanten af formen og fordel resten af chokolademoussen på kagen. Frys moussen.
Inden servering
Fjern moussen fra formen og sigt kakao hen over den. Lad den tø op i 15 minutter inden servering.