Glaserede revelsben – Sichuan-stil

Publiseret af: Siw Poulsen, 24-11-2025

Gå ikke glip af vores spareribs! Smage som hvidløg, ingefær, chili og sichuanpeber løfter denne klassiske juleret til noget uventet – og uimodståeligt.

Vil du forny julebordet i år? Med vores asiatisk-inspirerede opskrift får julens revelsben et varmt og krydret twist, hvor kødet først koges mørt i en smagfuld bouillon og derefter steges i ovnen for en karamelliseret finish.

En ny, fyldig julefavorit!

Ingredienser

Revelsben (4 portioner)

  • Revelsben
    2 kg
  • Fennikelfrø
    1 spsk
  • Stjerneanis
    3 stk
  • Laurbærblad
    1 stk
  • Sukker
    4 dl
  • Chiliflager
    1 tsk
  • Kanelstænger
    3 stk
  • Lys soja
    1,2 dl
  • Svampesoja
    1 dl
  • Fed hvidløg
    2 stk
  • Løg
    1 stk
  • Gulerod
    1 stk
  • Knoldselleri
    0,25 stk
  • Ingefær
    5 cm

SÅDAN GØR DU

  • Læg revelsbenene i en gryde med vand. Tilsæt de tørrede krydderier sammen med sukker og soja.

  • Kog revelsbenene i ca. 50 minutter, eller indtil de er helt møre. Tag dem op, og lad dem køle af.

  • Vend grøntsagerne i bouillonen, og kog det ind til en glaze.

  • Pensl revelsbenene med glazen, og rist dem i ovnen, indtil de får en flot overflade.

  • Anret revelsbenene på et fad og krydr med sichuanpeber. Top med strimlet forårsløg.

Relaterade produkter