Lav stjernekokken Rebecca Siri’s opskrift! Her serverer hun tunggris toppet med trøffel, en vintersalat af morkler og kål, samt smørstegt julesalat med piemontesiske hasselnødder.
Måske har du hørt om Presa Iberico? Presaen er skåret fra grisens nakke og betragtes som et af de fineste stykker kød på den spanske Ibericogris. I opskriften bruger Rebecca en tilsvarende del fra en dansk tunggris. Det tilberedte kød skærer hun i tynde skiver, topper med trøffel og Vesterhavsost, og serverer det med en varm og en kold vintersalat.
En nødvendighed at prøve!
INGREDIENSER
Presa af tunggris
(4 portioner)
1,4 kg presa tunggris
Olivenolie
60 g vesterhavsost
30 g sort trøffel
Frisk bundt rosmarin
Salt
Sort peber, friskkværnet
Vintersalat med morkler
30 stk tørrede morkler
400 g grønkål
60 g smør
Lidt olivenolie
50 g vegansk dashi med kombu
Salt
Sort peber, friskkværnet
Smørstegt julesalat
4 små julesalater
20 g hasselnødder fra Piemonte
10 g citron eddike
Lidt olivenolie
1 lille pakke stedmoderblomsten
Salt og peber
Sådan gør du
Presa af tunggris
Varm panden op, tilføre lidt olie og steg grisen 4 minutter på hver side med en gren rosmarin. Tag panden væk fra varmen og lad stegen trække i 10–15 minutter.
Skær helt tynde skiver af stegen. Riv osten ud over stegen og brug til sidst et trøffeljern til at skære tynde skiver trøffel over osten og kødet. Krydre med salt, peber og god olivenolie.
Vintersalat med morkler
Start med at lægge de tørrede morkler i vand til de er bløde, ca. 30 minutter. Vask dem grundigt for jord og lad dem dryppe af i en si.
Varm en stegepande op med olivenolie og lidt smør. Steg morklerne af og tilsæt dashi. Derefter tilføres kålen. Steg det hele på panden i et par minutter. Krydre med salt og peber.
Smørstegt julesalat
Skær hjertesalaterne over på midten. Varm panden op med smør og lidt olivenolie. Steg julesalaterne langsomt på panden, på hver side. Krydre med salt og peber. Drys hasselnødderne og de spiselige blomster over salaten, samt lidt citronsaft.