Hvordan topper du middagen? Med stjernekokken Ludwig Tjörnemos opskrift på stegt hummer!
Saftig hummer, cremet gulerodssauce, sprød fennikel og frisk dild – Ludwig Tjörnemo fra det Svenske Kokkelandshold præsenterer en luksuriøs hummerret med ekstra af det hele.
INGREDIENSER
Stegt hummer
(ca. 2 portioner)
Ingredienser:
2 hummerhaler
2 spsk smør
2 fed hvidløg
Frisk timian
Salt
Sauce:
4 spsk reduceret gulerodssaft
200 g smør
1 citron
Salt
Topping:
1 fennikel
2 kviste dild
sådan gør du
Hummer
Pil hummerhalerne, og steg dem på en varm pande. Når hummeren har fået farve, tilsæt smør, hakket hvidløg og timian. Øs smørret over hummeren og afslut med salt.
Sauce
Kom gulerodssaft og saften fra en citron op i en gryde og kog op. Tilsæt smørret under omrøring, og smag til med salt.
Topping
Skær fenniklen i tynde skiver, og pluk dilden fint. Læg fenniklen i isvand et øjeblik, og lad den dryppe af på papir. Top hummeren med saucen, fennikel og dild.
Server og nyd!