Asparges sæsonen er over os! Vi giver tips til opskrifter og redskaber med disse længe ventede primadonnaer i fokus.
Foråret er her, og så er årets første høst af grøntsager også. Der er noget særligt ved at se aspargesen spire frem i grøntsagsafdelingen, ikke sandt? Pludselig vågner smagsløgene til live igen, og vi er klar til nye gastronomiske bedrifter i køkkenet. Herunder giver vi tips til fire lækre aspargesopskrifter du kan prøve i foråret - og passende redskaber til tilberedningen.
Nyd smagen af forår!
ovnbagte grøntsager med gedeost
Nyd årets første asparges ved at bage dem i ovnen. På den måde får de en sprød overflade, samtidig med at de bliver søde og bløde indeni. Et tip er at blande aspargesen med gulerødder og drysse lidt gedeost over. Vupti, så har du skabt forårsmagi på tallerkenen!
TIL OPSKRIFTEN
arspargessuppe
Planlægger du en picnic frokost? Her er en frisk og lækker suppe fyldt med forårssmag - som hvide asparges, ramsløg og grønne sukkerærter. Du kan sagtens tilberede suppen på forhånd, og du kan med fordel servere den kold, hvilket gør den ekstra velegnet til udflugten.
TIL OPSKRIFTEN
hvide asparges med ørredrogn
Asparges som forret er ofte en succes! Overrask dine middagsgæster med denne opskrift på dampet hvide asparges toppet med ørredrogn, mandelhollandaise, ærteskud og spiselige blomster. Det er en fantastisk dejlig ret, hvor den hvide asparges virkelig får lov til at shine på tallerkenen.
TIL OPSKRIFTEN
Ristede asparges med HOLLANDAISE
Sprøde asparges og cremet hollandaisesauce hører sammen - det er sikkert. Her er endnu en lækker opskrift på dette tema! Retten laves med både grønne og hvide aspargesstængler, som graves og ristes i ovnen. Perfekt som forret, tilbehør eller hvorfor ikke som en lettere frokost ude i forårssolen?
TIL OPSKRIFTEN
TIPS!
Det bliver sjovere at lave mad med gode redskaber! Hvis asparges står på menuen, så sørg for at have en god skræller, en skarp grøntsagskniv og et stabilt skærebræt lige ved hånden for at lette forberedelserne. Tænk også på at dække bord med passende serveringsbestik for at maksimere madoplevelsen. Det er små detaljer, der faktisk gør en stor forskel for helheden.