Lav Sebastian Gibrands førsteklasses forret! Med ingredienser som hvid asparges, ærteskud og spiselige blomster er dette en tallerken som giver skønne forårs vibrationer.
INGREDIENSER
Hvide asparges (4 portioner)
12 hvide asparges
0,5 citron, saft
2 spsk smør
Salt
Sukker
Mandelhollandaise
275 g smør
25 g mandelolie
2 æggeblommer
0,5 citron, saft
1 spsk vand
1 salt
0,5 ml cayennepeber
Topping
20 g marconamandler
60 g Ørredrogn
Ærteskud
Spiselige blomster
Sådan gør du:
Skræl og krydr asparges med salt og sukker. Læg asparges i en vakuumpose med smør og citronsaft. Bag i en dampovn på 82 grader, ca 20 min. Hvis du ikke har en dampovn kan du koge asparges i en kasserolle med vand, ca 10–15 minutter, og tilsætte smør og citron efterfølgende.
Smelt smøret til saucen og hold temperaturen omkring 50 grader. Rør æggeblommer og citronsaft sammen i en gryde indtil blandingen er tyk. Tilsæt det smeltede smør dråbevis i begyndelsen og senere i en tynd stråle. Kom olivenolie i. Smag til med salt og cayennepeber.
Ved servering, top asparges med hollandaisesauce. Derefter tilføjes ørredrogn - afslut med ærteskud och blomster.