Græskar- & sødkartoffelsuppe med miso

Publiseret af: Siw Poulsen, 07-10-2025

En suppe, der popper i efterårsmørket – både i smag og farve! Denne vidunderlige kombination af græskar og miso er noget, du bare må opleve.

Ingredienser

Græskarsuppe (4 portioner)

  • Græskar eller butternut squash
    1 kg
  • Sødkartoffel
    0,5 kg
  • Hvidløgsfed
    4 stk
  • Olivenolie
    3 spsk
  • Skalotteløg, finthakket
    1 stk
  • Ingefær, revet
    2 tsk
  • Hvid miso
    3–4 spsk
  • Grøntsagsbouillon
    1,5 l
  • Forårsløg, hakket
    2 spsk
  • Shichimi togarashi eller chiliflakes
    0,5 tsk
  • Salt
  • Nymalet sortpeber

SÅDAN GØR DU

  • Fjern kernerne fra græskarret, og skær det i stykker på ca. 5 cm. Gem frøene til pynt. Skræl den sødekartoffel, og skær den i stykker på ca. 5 cm.

  • Læg græskar, sød kartoffel og hvidløgsfed i et ovnfastfad eller på en bageplade. Dryp med 2 spiseskefulde olivenolie, og drys med salt og peber.

  • Rist i ovnen, indtil græskar og sødkartoffel er møre, ca. 30 minutter. Vend dem halvvejs under tilberedningen. Lad dem køle af, og fjern derefter skallen fra græskarrene.

  • Varm 1 spsk olivenolie op ved middelvarme i en stor gryde. Tilsæt skalotteløg og ingefær, og sautér, indtil de er bløde.

  • Tilsæt miso og grøntsagsbouillon, og rør, indtil misopastaen er opløst.

  • Tilsæt græskar og sødkartoffel, og lad det simre i 15 minutter. Skru ned for varmen om nødvendigt – suppen skal småsimre, ikke koge.

  • Rist imens græskarkernerne på en tør pande i ca. 3–4 minutter, og stil dem til side.

  • Blend suppen glat med en stavblender – eller i portioner i en blender eller foodprocessor.

  • Pynt med forårsløg, lidt shichimi togarashi (eller chiliflager) og ristede græskarkerner.

Relaterade produkter