
En suppe, der popper i efterårsmørket – både i smag og farve! Denne vidunderlige kombination af græskar og miso er noget, du bare må opleve.
Ingredienser
Græskarsuppe (4 portioner)
- Græskar eller butternut squash1 kg
- Sødkartoffel0,5 kg
- Hvidløgsfed4 stk
- Olivenolie3 spsk
- Skalotteløg, finthakket 1 stk
- Ingefær, revet2 tsk
- Hvid miso3–4 spsk
- Grøntsagsbouillon1,5 l
- Forårsløg, hakket2 spsk
- Shichimi togarashi eller chiliflakes0,5 tsk
- Salt
- Nymalet sortpeber
SÅDAN GØR DU
Fjern kernerne fra græskarret, og skær det i stykker på ca. 5 cm. Gem frøene til pynt. Skræl den sødekartoffel, og skær den i stykker på ca. 5 cm.
Læg græskar, sød kartoffel og hvidløgsfed i et ovnfastfad eller på en bageplade. Dryp med 2 spiseskefulde olivenolie, og drys med salt og peber.
Rist i ovnen, indtil græskar og sødkartoffel er møre, ca. 30 minutter. Vend dem halvvejs under tilberedningen. Lad dem køle af, og fjern derefter skallen fra græskarrene.
Varm 1 spsk olivenolie op ved middelvarme i en stor gryde. Tilsæt skalotteløg og ingefær, og sautér, indtil de er bløde.
Tilsæt miso og grøntsagsbouillon, og rør, indtil misopastaen er opløst.
Tilsæt græskar og sødkartoffel, og lad det simre i 15 minutter. Skru ned for varmen om nødvendigt – suppen skal småsimre, ikke koge.
Rist imens græskarkernerne på en tør pande i ca. 3–4 minutter, og stil dem til side.
Blend suppen glat med en stavblender – eller i portioner i en blender eller foodprocessor.
Pynt med forårsløg, lidt shichimi togarashi (eller chiliflager) og ristede græskarkerner.
Relaterade produkter
Læs også

Koreansk taco
Koreansk eller mexikansk – hvorfor vælge, når du kan få begge dele? Her mødes de to køkkener i en krydderstærk tacoopskrift.

Rustik lammegryde
En kraftig lammegryde med pancetta, svampe og rødvin. Her får gryden lov til at simre længe, indtil kødet bliver så mørt, at det næsten falder fra hinanden – perfekt at servere på en kølig efterårsaften!

Pas godt på havens høst
Få mest muligt ud af sommerens frugter og bær ved at konservere, lave saft og sylte dem. Her har vi samlet tre lækre opskrifter på blommer, brombær og æbler.