Leder du efter opskriftsinspiration? Prøv Frida Ronges lækre okonomiyaki! Det er en kålpandekage, der er meget populær som street food-ret i Japan.
Den professionelle kok Frida Ronge bruger ingredienser fra Norden og tilføjer smage og teknikker fra Japan, når hun skaber sine retter. Her er opskriften på hendes yndlingsret, Okonomiyaki. Det er en fyldig pandekage med strimlet hvidkål – i dette tilfælde smagt til med shiitakesvampe og rejer.
Et must at teste!
INGREDIENSER
Okonomiyaki (4 portioner)
500 g rejer med skal, optøede
2 spsk sesamfrø
8 æg
2 dl hvedemel
2 spsk japansk soja
2 teskefulde sesamolie
0,5 teskefuld salt
0,5 teskefuld sort peber
200 g hvidkål
2 forårsløg
200 g shiitakesvamp
3 spsk tonkatsusauce eller hoisinsauce
2 noriark
1 dl bonito-flager
Neutral olie til stegning
Dip
3 dl mayonnaise
1 spsk srirachasauce eller anden stærk chilisauce
sådan gør du
Optø rejerne. Skræl og hak dem groft. Striml hvidkålen så tyndt som muligt, brug gerne en mandolin eller osteskærer. Skær forårsløget fint, også den grønne del. Skær shiitakesvampene i skiver eller små stykker.
Pisk æggene, melet, sojaen, sesamolien og saltet sammen til en jævn dej. Du kan have brug for at tilsætte lidt vand eller mælk for at opnå den rette konsistens. Dejen skal være omtrent som en almindelig pandekagedej. Rør hvidkålen og halvdelen af forårsløget i dejen.
Rist sesamfrøene på en tør pande ved middelhøj varme, indtil de får en fin farve. Rør rundt med en træske.
Bland dippen af mayonnaise og sriracha.
Varm rigeligt med olie op i en non-stick pande og steg shiitakesvampene, indtil de får farve. Imens kan du klippe noriarkene i tynde strimler og lægge dem til side. Hæld en del af pandekagedejen over svampene. Drys derefter sesamfrø over. Når pandekagen har fået en fin gyldenbrun skorpe på begge sider, kan du lægge den til side.
Top din okonomiyaki med dip, tonkatsusauce, rejer, sesamfrø og forårsløg. Afslut med klippet nori og bonito-flager.