Pift burgeren, pizzaen eller grillmiddagen op med lidt karamelliserede løg. Her deler Anton Husa fra det Svenske Kokkelandshold sin bedste opskrift.
At lave karamelliserede løg er ikke særlig svært, men det kræver lidt tid. Det er faktisk først, når løgene er stegt, at selve karamelliseringsprocessen begynder. Væsken fordamper, sukkeret i løgene omdannes til karamel, og frem træder en dyb og lækker løgsmag.
INGREDIENSER
5 stk. løg
3 spsk sherryeddike
50 g smør
1 kvist timian
1 spsk lys sirup
1 spsk rapsolie
Peber
Salt
SÅdan gør du
Skræl og hak løgene. Varm olien op i en pande ved middelvarme. Sauter løgene under omrøring. Tilsæt sherryeddike, sirup og timian. Lad sherryen koge væk, og tilsæt smørret. Fortsæt med at stege under omrøring, indtil løgene har fået en jævn, gyldenbrun farve. Smag til med salt og peber.