Mousse med hvid chokolade og matcha

Publiseret af: Siw Poulsen, 17-10-2025

Magisk matcha! I denne elegante opskrift forenes det ristede matchapulver med sødmen fra hvid chokolade.

Matcha er en alsidig ingrediens, der rækker langt ud over tekoppen. Med sine søde, jordede toner og sin livlige farve er matcha en udsøgt smagsgiver i både bagværk og desserter. Gå ikke glip af Rebecca Siris lækre, grønne mousse med hvid chokolade!

En perfekt kombination af japanske og skandinaviske smage.

Ingredienser

Mousse (4 portioner)

  • Hvid chokolade
    220 g
  • Sukker
    220 g
  • Æggeblommer, pasteuriserede
    220 g
  • Fløde, varm
    220 g
  • Fløde, letpisket
    600 g
  • Revet citronskal
  • Matchapulver
    1 spsk
  • Gelatineblad
    3 stk

Pistaciesauce

  • Pistaciepasta
    100 g
  • Havremælk
    100 g
  • Amaretto
    3 spsk
  • Sukker
    50 g

Timianolie

  • Timian
    200 g
  • Spinat
    300 g
  • Figenbladsolie
    800 g

SÅDAN GØR DU

Mousse

  • Pisk æggeblommer og sukker, til massen er lys og luftig.

  • Varm fløden op sammen med matchapulver og citronskal. Læg gelatinebladene i blød. Efter 15 minutter røres de i flødeblandingen.

  • Hæld den varme matchablanding over den smeltende hvide chokolade. Rør, indtil massen er jævn, og lad den køle lidt af. Vend derefter æggeblandingen i.

  • Pisk den sidste fløde let, og rør den i matchamassen. Hæld moussen i den ønskede form. Stil den koldt, og lad den stivne.

Pistaciesauce

  • Hæld alle ingredienserne til pistaciesaucen i en gryde. Varm forsigtigt op, indtil sukkeret er opløst.

  • Lad blandingen køle af, og tilsæt mere Amaretto efter behov.

Timianolie

  • Blend alle ingredienserne i en blender – gerne i op mod 10 minutter for at få mest mulig smag frem.

  • Si olien gennem en finmasket si eller et klæde. Opbevar den i fryseren.

Relaterede produkter