Grill alt, der kan grilles – forret, hovedret såvel som dessert. Professionel kok Øyvind Bøe Dalelv deler fire lækre grillopskrifter, du kan prøve i sommeren!
At grille er en fremragende måde at eksperimentere og udfordre sig selv i sin madlavning. Næsten alt kan lægges på risten. I sin grillguide deler Øyvind nogle af hans absolutte favoritter: grillet spidskål, miso-grillet torsk, okse satay og grillet ananas. Prøv en ny opskrift, eller hvorfor ikke alle fire? Retterne kan nemt kombineres og sammensættes til en asiatisk grillmiddag.
Det er tid til at slippe fantasien løs ved grillen!
Grillet spidskål
Normalt serveres kål strimlet eller hakket i salater, men det er faktisk utroligt lækkert at grille kål. Gør som Øyvind og pift kålen op med smage som chili, hvidløg, ingefær og koriander.
TIL opskriften
Miso-grillet torsk
Mange forbinder miso med suppe til sushi, men det kan bruges til meget mere. Her anvender Øyvind mørk misopasta i marinaden til sine torskespyd. Sammen med avocado, lime og granatæble bliver dette en sikker grillsucces!
TIL opskriften
Beef satay
Hent inspiration fra Sydøstasien! Beef satay er en storfavorit i flere lande i området, såsom Thailand, Malaysia og Indonesien. Her deler Øyvind sin bedste opskrift på den klassiske ret, samt en tilhørende agurkesalat.
TIL opskriften
Grillet ananas
Det er ikke kun kød, fisk og grønt, der smager godt med grillstriber. Hvis du ikke har prøvet at grille frugt, er det på høje tid at gøre det nu. Der findes ingen bedre afslutning på en asiatisk grillmiddag end Øyvinds varme ananas med kold vaniljeis.
TIL opskriften
Redskaberne!
Er du klar til at kickstarte grillsæsonen? Det er egentlig kun din egen kreativitet – og udstyr – der sætter grænserne for, hvad du kan opnå ved grillen. I Globals sortiment finder du sommerens hotteste grillredskaber!
Læs mere