Imponer gæsterne med en asiatisk grillmiddag! Her byder den professionelle kok Øyvind Bøe Dalelv på sin bedste opskrift med den klassiske beef satay.
Bryd de gamle vaner og slip fantasien løs ved grillen. Hvorfor ikke hente inspiration fra Asien? Beef Satay er en kæmpe favorit i flere asiatiske lande, såsom Thailand, Maylasia og Indonesien. Øyvind Bøe Dalelv giver os en lækker variant med ræddike- og agurkesalat.
Velbekomme!
INGREDIENSER
400 g oksemørbrad
4 spsk soya
1 spsk sesamolie
1 spsk ingefær, fint hakket
1 spsk chili, fint hakket
1 ræddike
1 agurk
1 potte koriander
1 lime
1 pakke salte jordnødder
Sataysauce
4 spsk jordnøddesmør
1 dåse kokosmælk
1 spsk chili, fint hakket
1 spsk ingefær, fint hakket
1 spsk sesamolie
2 spsk soya
SÅDAN GØR DU
Skær kødet i strimler. Mariner det i chili, ingefær, soya og sesamolie. Krydr det let med salt og peber. Lav det til et spyd. Læg det på grillen.
Kog alle ingredienser til sataysaucen på svag varme. Tag det af, og lad det køle.
Skræl agurk og ræddike.Tilsæt smag ved hjælp af koriander, lime, salt og peber.
Grill spyddet med steak og lad kødet hvile. Pensl med sataysauce og server med ræddike- og agurkesalat.