Trancherkniv 21 cm
Udskærerkniv fra Tamahaganes serie San Tsubame, 21 cm.
- En udskærerkniv minder om en kokkekniv i modellen. Forskellen er, at den har et længere og smallere knivblad. Formen gør det nemmere, når du udskærer, det vil sige skærer kødet i tynde skiver. Kniven kan bruges til både råt og tilberedt kød, samt sushi og sashimi.
- Tsubame
Tamahagane San Tsubame
San Tsubame er en knivserie med blade i tre lags stål. Kernen består af hårdt VG5-stål, og de to yderste lag af et blødere, mere rustbestandigt stål. Knivbladet er hamret, men kun slebet på nederste kant. Inspirationen har Tamahagane hentet fra samuraiernes tid, og deres smukt dekorerede katanasværd. Hårdhedsgraden er 61 HRC.
Knivskaftet er fremstillet af sort Micarta. Materialet fremstilles ved, at linneddug og specialplast sammenføjes under højt tryk. Det giver et hårdt, vandbestandigt og hygiejnisk materiale, der egner sig godt i køkkenmiljøer. I skaftet sidder også en vægt, der sikrer, at kniven er perfekt balanceret.
- Varemærke
- Tamahagane
- Produktserie
- Tsubame
- Farve
- Svart
- Materiale
- Rustfrit stål
- Størrelse
- 21 cm
- HRC
- 61
- EAN
- 4906496715229
- EAN14
- 14906496715226
Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi.
PLEJERÅD – KNIVE
Vores japanske knive er af den højeste kvalitet og leveres meget skarpe. Når de er blevet brugt et stykke tid, skal de slibes for at kunne bibeholde eller gendanne deres skarphed. Skarpe knive er en stor fornøjelse at arbejde med, og for at du skal få så meget som muligt ud af din kniv, kommer her nogle råd til, hvordan du håndterer køkkenknive på den bedste måde.
Undgå: Hårde materialer kan beskadige æggen, hvis du skærer i dem. Frosne produkter eller ben kan desuden knække knivbladet. Undgå underlag af glas og porcelæn, da de ødelægger æggen.
Tips: Skrab ikke skærebrættet af med æggen, men brug i stedet bagsiden for ikke at gøre din kniv sløv.
Rengøring: Vask kniven op i hånden med lunkent vand og opvaskemiddel, umiddelbart efter du har brugt kniven. Lad ikke din kniv ligge uvasket efter brug, da det kan forårsage iltangreb, så den ruster. Vask ikke køkkenknive op i opvaskemaskine, da det hverken er godt for din kniv eller opvaskemaskine. Opvaskemaskinens trådkurve kan blive ødelagt, og opvaskemidlet tærer på knivens æg. Tør kniven med en blød klud straks efter rengøringen.
Puds: Opstår der rust på overfladen, kan det poleres væk med metalpudsemiddel eller polergummi. Hvis ikke det gøres med det samme, kan der opstå dybere rustskader.
Opbevaring: Opbevar dine knive på et tørt og sikkert sted i køkkenet, helst i en knivblok, en knivskede eller på en knivliste. Placer knivlisten uden for børns rækkevidde. Placer altid kniven med ryggen først mod listen for ikke at skade æggen.Slibning: Slib med stav, sten eller vådsliber. Vedligehold dine knive ved at hvæsse og slibe dem med jævne mellemrum. Der er forskel på at pleje kniven ved at hvæsse den med en strygesål og at slibe den, så du får en ny rå æg. Vedligehold gerne din kniv hver uge med en strygesål eller vådsliber. Når æggen er blevet rigtig sløv, skal den slibes på ny. Det kan gøres ved at bruge en slibesten eller at indlevere den hos en erfaren sliber. Husk på, at japanske knive skal have en vinkel på 12-15 grader.