Universalkniv 12 cm

Art. nr: SNK-1108

Universalkniv fra Tamahaganes serie San Kyoto, 12 cm.

1.850 kr.OutOfStock
Universalkniven er en lille favorit i knivblokken. Hvis du synes, at kokkekniven føles for stor, og skrællekniven føles for lille, så er universalkniven et godt valg. Du kan blandt andet bruge kniven til at hakke løg, chili, krydderurter, små rodfrugter og frugter.
San Kyoto

Tamahagane San Kyoto

San Kyoto er Tamahaganes mest eksklusive serie. Knivbladet er opbygget af 63 lags stål. Kernen består af hårdt VG5-stål og de øvrige lag af et blødere, mere rustbestandigt stål. Det gør, at knivene er ekstremt skarpe og holder skarpheden længe. Stållagene er både hamret og poleret, hvilket giver bladet dets smukke damaskusdesign. Hårdhedsgraden er 59-60 HRC.

Det sorte knivskaft er fremstillet af Micarta. Materialet fremstilles ved, at linneddug og specialplast sammenføjes under højt tryk. Det giver et hårdt, vandbestandigt og hygiejnisk materiale, der egner sig godt i køkkenmiljøer. I skaftet sidder også en vægt, der sikrer, at kniven er perfekt balanceret.

Varemærke
Tamahagane
Produktserie
San Kyoto
HRC
59-60
EAN
4906496704087
EAN14
14906496704084

Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi.

PLEJERÅD – KNIVE

Vores japanske knive er af den højeste kvalitet og leveres meget skarpe. Når de er blevet brugt et stykke tid, skal de slibes for at kunne bibeholde eller gendanne deres skarphed. Skarpe knive er en stor fornøjelse at arbejde med, og for at du skal få så meget som muligt ud af din kniv, kommer her nogle råd til, hvordan du håndterer køkkenknive på den bedste måde.


Undgå: Hårde materialer kan beskadige æggen, hvis du skærer i dem. Frosne produkter eller ben kan desuden knække knivbladet. Undgå underlag af glas og porcelæn, da de ødelægger æggen.

Tips: Skrab ikke skærebrættet af med æggen, men brug i stedet bagsiden for ikke at gøre din kniv sløv.

Rengøring: Vask kniven op i hånden med lunkent vand og opvaskemiddel, umiddelbart efter du har brugt kniven. Lad ikke din kniv ligge uvasket efter brug, da det kan forårsage iltangreb, så den ruster. Vask ikke køkkenknive op i opvaskemaskine, da det hverken er godt for din kniv eller opvaskemaskine. Opvaskemaskinens trådkurve kan blive ødelagt, og opvaskemidlet tærer på knivens æg. Tør kniven med en blød klud straks efter rengøringen.

Puds: Opstår der rust på overfladen, kan det poleres væk med metalpudsemiddel eller polergummi. Hvis ikke det gøres med det samme, kan der opstå dybere rustskader.

Opbevaring: Opbevar dine knive på et tørt og sikkert sted i køkkenet, helst i en knivblok, en knivskede eller på en knivliste. Placer knivlisten uden for børns rækkevidde. Placer altid kniven med ryggen først mod listen for ikke at skade æggen.

Slibning: Slib med stav, sten eller vådsliber. Vedligehold dine knive ved at hvæsse og slibe dem med jævne mellemrum. Der er forskel på at pleje kniven ved at hvæsse den med en strygesål og at slibe den, så du får en ny rå æg.  Vedligehold gerne din kniv hver uge med en strygesål eller vådsliber. Når æggen er blevet rigtig sløv, skal den slibes på ny. Det kan gøres ved at bruge en slibesten eller at indlevere den hos en erfaren sliber. Husk på, at japanske knive skal have en vinkel på 12-15 grader.

Relaterede produkter

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: funktionalitet, statestik og marketing