Vil du tage din julebagning til det næste niveau? Så kan du hente inspiration i Linn Utbults dejlige opskrifter! Her byder hun på en blød peberkage med ekstra af det hele.
Blød peberkage er en ægte julefavorit og den perfekte ledsager til et glas dampende gløgg. Linn Utbult, vinder af den svenske bagedyst i 2018, synes, at peberkagen bliver lige en tand bedre med topping på. Prøv hendes version med kanelfrosting, friske tyttebær og hakkede hasselnødder!
INGREDIENSER
Blød peberkage
2 dl lys muscovadosukker
0,5 dl hvid sukker
150 g smør, med stuetemperatur
3 æg
3,5 dl hvedemel
0,5 tsk salt
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
2 spsk kanel
2 tsk kardemomme, stødt
0,5 tsk nelliker, stødt
1 dl råsyltede tyttebær
1 dl fed yoghurt eller creme fraiche
Smør og kanelsukker til formen
Frosting
200 g friskost
0,5-1 dl piskefløde
1 dl flormelis
2 spsk kanel
1 spsk citronsaft
1 knivspids salt
Garnering
Friske tyttebær
Hakkede hasselnødder
Frisk timian
SÅDAN GØR DU
Indstil ovnen på 175 grader, varmluft. Beklæd en randform med bagepapir.
Pisk smør, muscovadosukker og almindeligt sukker porøst i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier i en anden skål. Tilsæt æggene til smørblandingen et ad gangen. Pisk indimellem. Sigt derefter melblandingen gennem en si. Rør rundt, indtil det hele er godt blandet.
Vend forsigtigt syltede tyttebær og yoghurt i dejen. Bland det hele godt, og hæld det i formen. Bag nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter. Lad køle af med bunden i vejret på et stykke bagepapir.
Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen med en elpisker. Når den er færdig, skal den være fast og cremet i konsistensen.
Læg kagen på et fad. Smør frostingen ud med en vinkelpalet. Pynt med tyttebær, hakkede hasselnødder og et par kviste timian.
SKARPE BAGEREDSKABER
Fingerspidsfornemmelse er meget fint. Men hvis dit bagværk skal lykkes, er stabile og pålidelige redskaber alfa og omega. Har du ikke fået øjnene op for Globals skarpe bagesortiment endnu, får du chancen her. Her er fire favoritter, som du bare skal have fingrene i!
LÆS MERE