Global har nu tre serier: Den klassiske Globalkniv blev lanceret i 1985, Global SAI blev introduceret i 2012, og nu har Globals chefdesigner Komin Yamada gjort det igen. Det nye skud på stammen, Global NI, er næste generation af Globalknive og en velkommen tilføjelse til Globals familie af premiumknive til den kvalitetsbevidste kok - amatør eller professionel.

Den klassiske Global-serie har med sit elegante design, de karakteristiske prikker på håndtaget og den ekstreme skarphed taget en hel verden med storm, siden den blev lanceret i 1980‹erne. De professionelle kokke var de første til at lægge mærke til Global, som siden da nærmest er blevet synonym med japanske premiumknive.
Da Global SAI blev lanceret, så vi en helt ny vision fra Komin Yamada, som resulterede i en kniv med tre lag stål og revolutionerende ergonomiske håndtag. Bladet er individuelt hamret, og hver kniv har et serienummer, som kan registreres med henblik på at opnå udvidet garanti og ekstra slibning.
Global NI har et noget kraftigere blad end den klassiske Globalkniv og har fået en ekstra slibning for at opnå ekstrem skarphed. Bladet er i orientalsk stil og fremstillet af Cromova 18-stål. Håndtagene, som er større end på den klassiske Globalkniv, har en form, der bliver smallere og bidrager til et ergonomisk greb. De karakteristiske "Global-prikker" på håndtaget har fået en ny form, er uden farve, og håndtaget er kendetegnet ved et lyst og elegant design.
Valget af køkkenkniv er meget personligt! For at hjælpe dig med at vælge, hvilken køkkenkniv der skal blive det nye medlem i dit køkken, har vi sammenlignet de forskellige serier nedenfor.
Lag af stål: Global Classic = 1, Global NI = 1, Global SAI = 3
Ståltype: Global Classic = Cromova 18, Global NI = Cromova 18, Global SAI = Cromova 18
Hårdhedsgrad: Global Classic = 56-58 HRC1, Global NI = 56-58 HRC1, Global SAI = 56-58 HRC1
Tykkelse af bladryggen2: Global Classic = 1,2-4,7 mm, Global NI = 2,0-2,4 mm, Global SAI = 1,5-2,5 mm
Hamret blad: Global Classic = nej, Global NI = nej, Global SAI = ja
Antal knivmodeller: Global Classic = 89, Global NI = 18, Global SAI = 19
Catratest ICP3: Global Classic = 114 mm, Global NI = 116 mm, Global SAI = 118 mm
Catratest TCC4: Global Classic = 550 mm, Global NI = 600 mm, Global SAI = 650 mm
*1) HRC er et mål for stålets hårdhed. Knivstål ligger på omkring 52-64 HRC. Højere værdi = hårdere stål. En hård ståltype giver større skarphed, men er mere skrøbelig, og det kræver mere at slibe skarpheden op igen, når den skal vedligeholdes. En kniv af blødt stål er ikke lige så skarp, men er mere fleksibel, og skarpheden er let at vedligeholde.
*2) Tykkelsen af bladryggen varierer afhængigt af knivmodellerne i serien. Global Classic har f.eks. helsmedede modeller, som derfor har større tykkelse.
*3) Catratest ICP er en test, hvor knivens oprindelige skarphed testes ved at skære igennem papirkort med ét strøg. Testen udføres af testinstituttet Cutlery and allied research association. ICP-testskala: Average 50-80 mm, Good 80-100 mm, Very good 100-110 mm, Excellent >110 mm
*4) Catratest TCC er en test, hvor man simulerer en knivs slitage i løbet af dens levetid. Altså hvor slidstærk en knivs skarphed er. Testen udføres af testinstituttet Cutlery and allied research association. TCC-testskala: Average 150-280 mm, Good 280-370 mm, Very good 370-500 mm, Excellent >500 mm